Jos pălăria! Ion Ţiriac şi o bancă au donat câte un avion statului român, pentru misiuni umanitare

„Astăzi, cineva a hotărât să facă un gest onorabil şi să doneze un mijloc de transport deosebit, un avion turbojet care va fi donat Inspectoratului General de Aviaţie. Domnul ministru Arafat, împreună cu Inspectoratul General de Aviaţie, după ce întocmiţi documentele, vă rog să faceţi public acest lucru, pentru că acest gest va salva în viitor foarte multe vieţi”, i-a spus vicepremierul Liviu Dragnea secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, în cadrul comandamentului, conform Mediafax.

La finalul reuniunii, Liviu Dragnea a precizat că este vorba de două avioane turbojet care au fost donate statului de către o persoană fizică şi, respectiv, o bancă, fără nicio legătură între acestea.

La insistenţele presei, Dragnea a confirmat că persoana fizică din partea căreia a venit una dintre cele două donaţii este fostul tenismen Ion Ţiriac, adăugând că este vorba de un gest deosebit.

Avionul donat de Ţiriac este de tip CESSNA CITATION V (foto), a fost fabricat în 1992 şi este peste ceea ce are la ora actuală serviciul SMURD. Aeronava atinge 750-800 de km pe oră şi poate zbura până la 14.000 de metri altitudine.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img