O puştoaică de 17 ani din Timişoara a dat lovitura în Campionatul Naţional de Autoslalom. Şi-a dus echipa pe primul loc

- Advertisement -

Majoritatea fetelor care nu şi-au sărbătorit încă majoratul visează Feţi Frumoşi pe cai albi (cai putere), sau cluburi de fiţe în care să spargă sute sau chiar mii de euro din banii iubiţilor – băieţii de bani gata. Nu este şi cazul Mariei Ţurai – o tânără domnişoară care, la numai 17 ani, visează la cele mai tari competiţii automobilistice de pe la noi.

Ultima ispravă a fetei, ajutată de colegul său de echipă, tot timişorean, Alexandru Krepelka, este clasarea pe locul 3 la „feminin” şi pe 4 la „juniori” în cadrul etapei a II-a a Campionatului Naţional de Autoslalom, asta în condiţiile în care ceilalţi juniori, împotriva cărora a concurat timişoreanca, au maşini de circa 15.000 de euro şi fac antrenamente în fiecare săptămână, având la dispoziţie circuitul bucureştean AMC Kart, gazda evenimentului auto anunţat mai sus.

Maria, alături de Alexandru au concurat pentru echipa timişoreană Constructim, care mai are în componenţă şi alţi piloţi, dar din Bucureşti, întrucât din Timişoara nu s-au găst „doritori”.

Krepelka a obţinut locul 2 la clasa Open, cu al său Peugeot 205, iar micuţa Maria, participând tot cu o maşină a cărui propietar este Alexandru, un Opel Corsa, este la prima participare pe un circuit. Dacă ţinem cont de faptul că Maria are numai 17 ani şi de faptul că între manşele de antrenament şi concursul efectiv a coborât 15 secunde, ca timp, este într-adevăr o performeră. Maria Ţurai este prima fată pilot junior, din Timişoara, care participă la această competiţie, unde nu numai că nu s-a făcut de râs, dar chiar a obţinut rezultate excelente.

„Organizarea a fost extraordinară, tot ce ţine de acest concurs organizat de FRAS (Federaţia Română de Automobilism Sportiv – n.r.) e ceva ce greu am întâlnit, cu atât mai puţin în ceea ce se întâmplă pe la noi, local” ne-a spus „Krepi” la revenirea la Timişoara.

Echipa Constructim Timişoara a reuşit să se claseze pe primul loc în cadrul etapei secunde a „naţionalului” de Autoslalom.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Un ţigan la benzinărie

Un țigan intră într-o benzinărie și-i zice casieriței:” Dă-mi...

Sânzienele Sărbătoarea verii şi a bucuriei

Prilej de a sărbătorii soarele şi muncile agricole, bunăstarea...

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img