Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

În politică, ca-n FOTBAL! Dragnea a dat startul în ”campania de transferuri” a primarilor și nu numai

- Advertisement -

„Vreau să vă prezint un act normativ pe care l-am adoptat astăzi, respectiv Ordonanța de Urgență privind reglementarea unor măsuri privind funcționarea administrației publice locale prin care se reglementează următoarele lucruri: pentru anul 2014 prin derogare de la prevederile privind Statutul aleșilor locali în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei Ordonanțe de Urgență primarii și președinții Consiliilor județene, consilierii locali și consilierii județeni precum și candidații care au fost declarați supleanți își pot exprima în scris și o singură dată opțiunea cu privire la partidul politic, organizația minorității naționale din care doresc să facă parte sau să devină independenți fără ca aleșii locali respectivi să-și piardă calitatea dobândită în urma alegerilor”, a declarat vicepremierul, conform Agerpres.

Vicepremierul Dragnea a precizat că Ordonanța privind aleșii intră în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial. „Principalele modificări care au fost aduse față de un act normativ aproape similar adoptat în 2006 le reprezintă faptul că acum aleșii locali nu sunt obligați să opteze pentru un partid politic sau altul sau pentru a deveni independenți. (…) Prin acest act normativ noi am prevăzut posibilitatea ca un ales local să opteze, iar dacă alesul local nu optează nu se întâmplă nimic, rămâne în continuare pe listele partidului căruia a fost ales”, a explicat Dragnea.

Vicepremierul a explicat că principalul motiv pentru care a fost adoptată ordonanța îl reprezintă blocajele din administrația locală. „Sunt situații în prezent care nu-și pot găsi finalitatea, ori care conduc la imposibilitatea funcționării autorității administrației publice locale. Principalul motiv pentru care a fost adoptată această ordonanță îl reprezintă din ce în ce mai desele blocaje din administrațiile locale. Riscăm ca neintervenind să asistăm la un blocaj cvasigeneralizat. Deja am început să primim, după ce au fost făcute publice intențiile noastre, situații în care proiecte de dezvoltare, proiecte cu finanțare europeană sunt blocate efectiv pentru că în Consiliile Locale respective nu se mai adoptă Hotărâri”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Foto: turnucustiri.ro

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore