Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăÎn politică, ca-n FOTBAL! Dragnea a dat startul în ”campania de transferuri”...

În politică, ca-n FOTBAL! Dragnea a dat startul în ”campania de transferuri” a primarilor și nu numai

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

„Vreau să vă prezint un act normativ pe care l-am adoptat astăzi, respectiv Ordonanța de Urgență privind reglementarea unor măsuri privind funcționarea administrației publice locale prin care se reglementează următoarele lucruri: pentru anul 2014 prin derogare de la prevederile privind Statutul aleșilor locali în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei Ordonanțe de Urgență primarii și președinții Consiliilor județene, consilierii locali și consilierii județeni precum și candidații care au fost declarați supleanți își pot exprima în scris și o singură dată opțiunea cu privire la partidul politic, organizația minorității naționale din care doresc să facă parte sau să devină independenți fără ca aleșii locali respectivi să-și piardă calitatea dobândită în urma alegerilor”, a declarat vicepremierul, conform Agerpres.

Vicepremierul Dragnea a precizat că Ordonanța privind aleșii intră în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial. „Principalele modificări care au fost aduse față de un act normativ aproape similar adoptat în 2006 le reprezintă faptul că acum aleșii locali nu sunt obligați să opteze pentru un partid politic sau altul sau pentru a deveni independenți. (…) Prin acest act normativ noi am prevăzut posibilitatea ca un ales local să opteze, iar dacă alesul local nu optează nu se întâmplă nimic, rămâne în continuare pe listele partidului căruia a fost ales”, a explicat Dragnea.

Vicepremierul a explicat că principalul motiv pentru care a fost adoptată ordonanța îl reprezintă blocajele din administrația locală. „Sunt situații în prezent care nu-și pot găsi finalitatea, ori care conduc la imposibilitatea funcționării autorității administrației publice locale. Principalul motiv pentru care a fost adoptată această ordonanță îl reprezintă din ce în ce mai desele blocaje din administrațiile locale. Riscăm ca neintervenind să asistăm la un blocaj cvasigeneralizat. Deja am început să primim, după ce au fost făcute publice intențiile noastre, situații în care proiecte de dezvoltare, proiecte cu finanțare europeană sunt blocate efectiv pentru că în Consiliile Locale respective nu se mai adoptă Hotărâri”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Foto: turnucustiri.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Partidul lui Liviu Dragnea nu va avea nicio priză feroce la bănățeni, atâta timp cât vinde pielea ursului din pădure

Adevărul e că nici celelalte partide tradiționale, gen PSD și PNL, nu o duc...

Dominic Fritz cere ”transparenta si eficienta” fata de timisoreni, acuzand lipsa vaccinurilor

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a transmis o scrisoare președintelui Comitetului național de coordonare a...

Timisoreanul Virgil Iantu, ARONGANTA la adresa lui Liviu Dragnea, pe tema referendumului

Prezentatorul TV Virgil Ianțu, timișorean la origine, a postat pe pagina sa de Facebook...