Centrul istoric al Timișoarei nu va rămâne neaparat în forma actuală, ci ar putea suferi mai multe modificări. Acestea vor fi unele minore, spune primarul, fiind vorba în principal despre mobilierul urban.
În urma unei întâlniri avute cu mai mulți reprezentanți ai Ordinului Arhitecţilor şi Asociaţia Peisagiştilor, s-a ajuns la concluzia că este necesară o analiză pentru a stabili dacă în centrul istoric ar trebui montate mai multe bănci, jardiniere sau chiar plantați mai mulți copaci.
„După ce lăsăm să fie folosit centrul istoric în noua amenajare, vom face o analiză să vedem unde se impun eventual dotări suplimentare cu mobilier stradal și dotări cu jardiniere cu flori. Pentru moment supervizăm ce se întâmplă, vedem care sunt nevoile, vedem ce-și doresc timișorenii mai mult și apoi venim putem veni cu unele completări. Evident că ce se face trebuie să fie la acest nivel, care nu afectează nimic din ce este făcut, este un proiect cu finanțare din fonduri europene nerambursabile. Dar să se posteze bănci în plus, jardiniere cu flori, lucruri de genul acesta, sau chiar unii arbuști, asta se poate face. Vom face în măsura în care vom vedea că ar fi binevenit să facem acest lucru”, a declarat Nicolae Robu.
Modificările care se vor face ulterior vor fi finanțate din bani de la bugetul local, însă nu este vorba de sume mari, a mai precizat primarul.
În zona centrală a Timișoarei au fost desfășurate două proiecte europene. Primul, realizat de Romprest, a fost inaugurat, autoritățile locale fiind acum în stadiul în care realizează recepția lucrărilor, iar cel de-al doilea, de care se ocupă Corint, de punere în valoare a descoperirilor arheologice din zonă.