INGREDIENTE:
1 pachet foi de placinta
ulei pentru uns
Umplutura:
1 kg branza dulce
1 pachet stafide
2 plicuri zahar vanilat
5-6
oua
100 g smantana
200 g zahar
Crusta
100 ml apa minerala
200 g smantana
2 oua
2 linguri de zahar
MOD DE PREPARARE
Se prepara umplutura din ingredientele de mai sus, daca este prea groasa se mai adauga smantana sau 1 ou.
In tava unsa cu uleise pun 3 foi de placinta care se stropesc (fiecare in parte), cuapa si ulei, se pune o parte din umplutura ,apoi se alterneaza cu 2-3 foi de placinta si umplutura pana se fac aproximativ 5 straturi.Se trece cu pensula, inmuiata in ulei, peste ultima foaie si cu un cutit se portioneaza. Se bat ouale cu apa minerala smantana si zaharul .Se toarna compozitia peste placinta si se introduce in cuptorul incalzit la 180-190 grade aproximati 45 min.