MELCI CU MAC
INGREDIENTE:
700 g faină
200 ml lapte
3 ouă
100 g zahăr
50 ml ulei
Un praf de sare
Coajă de lămâie rasă
Esenţa de vanilie
1 cub drojdie (Dr. Otker)
Umplutură mac (200 g), nucă… după preferinţe
1 gălbenuş cu puţin lapte pentru uns
MOD DE PREPARARE: Se pune jumătate din canitatea de făină într-un bol, se face o maia din drojdie puţin zahăr, puţin lapte călduţ şi o linguriţă de făină, care se pune peste faiana din bol, se lasă la dospit. Laptele se încălzeşte se pune zahărul şi esenţa de vanilie şi se amestecă până se topeşte. Ouăle se bat bine cu un praf de sare se adăugă încet laptele şi apoi uleiul, aceasta compoziţie se pune peste maiaua dospită şi se trece la farmantat adăugându-se treptat şi restul de faiana (se mai poate adăuga faina dacă este necesar).Se frământă un aluat elastic nelipicios şi fin.Se lasă la dospit aproximativ 1 oră.Se prepară umplutură de mac şi anume; macul se macina, se adăugă 4-5 linguri pline de zahăr pudră şi o lingură lapte şi se amestecă până devine o pastă. Se întinde aluatul sub forma unui dreptunghi dar nu foarte subţire (aprox. 1 cm), se adăugă compoziţia de mac şi se întinde pe toată suprafaţa şi se rulează şi se taie în bucăţi de 2-3 cm, care se pun în tavă unsă cu ulei şi se mai lasa la dospit 30 min se ung apoi cu ou.Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade şi se introduce tava si se lasă până devin aurii.
Se servesc pudrate cu zahăr.
Poftă Bună!!!!