RETETA ZILEI – 17 IANUARIE

- Advertisement -

PRĂJITURĂ CU MERE

INGREDIENTE:

1 pachet margarină 3 căni faină 1 cana zahăr 2 ouă 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu

Umplutură: Mere rase aproximariv 1 kg Zahăr, scorţişoară 1 lingura de gris

Mod de preparare: Margarina rece şi tăiată cubuleţe se amestecă cu făiana şi bicarbonatul până devine o compoziţie nisipoasă se adăugă zahărul şi ouăle şi se frământă un aluat nelipicios care se pune la frigider pentru 15-20 minute (sau la congelator pentru 5-10 minute). Se scoate de la rece şi se împarte în doua şi se întind două foi. Prima se pune în tava unsă şi tapetată peste care se pun merele rase amestecate cu zahărul, grisul şi scorţişoara, deasupra se pune cealaltă foaie şi se împunge din loc în loc cu furculiţa. Se introduce în cuptorul preâncalzit la 180 grade.Se lasă până devine rumenă, se scoate şi se lasă la răcit, apoi se porţionează.Se serveşte pudrată cu zahăr. Este o prăjitură simplă dar foarte gustoasă. Merele se pot înlocui cu brânză, nucă mac, după preferinţe. Poftă Bună!!!

 

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Reţeta zilei-Prajitura cu cocos şi cremă de vanilie

Ingrediente: Blat 150g margarină 100g zahăr 1 lingura cacao...

Reţeta zilei – Piramide cu ciocolată

Ingrediente: 500 g biscuiţi simpli 200 g zahăr 400 ml lapte 50 g...

Reţeta zilei – Tort de mere

INGREDIENTE: 4 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri faina 1 linguriţă praf de...

Reţeta zilei – Tort ” Noapte timişoreana”

INGREDIENTE: Blat 6 ouă 250 g zahăr 250 g faină 1 linguriţă praf de...

Reţeta zilei – Prăjitura „indiene”

INGREDIENTE Blat: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri faina Coaja rasă de portocală Crema: 3...

Reţeta zilei – Prăjitura „Petre Roman”

INGREDIENTE: Pentru 1 foaie 3 ouă 3 linguri apă rece 6 linguri de...

Din aceeași categorie

Categorii Populare