MINI AMANDINE
INGREDIENTE:
6 ouă
200 g zahăr
30 ml apă
30 ml ulei
20 g cacao
8 linguri faina
1 linguriţă praf de copt
Sirop:
400 ml apă
200 g zahăr
2 plicuri capucino de ciocolată
1 sticluţa esenţa de rom
Crema:
3 gălbenuşuri
150 g zahăr pudră
250 g unt (sau margarina Delma sau Rama)
3 linguri de cacao
Glazura la rece:
7 linguri zahăr pudră
2 linguri cacao
2 linguri ulei 2 linguri apă fierbinte
MOD DE PREPARARE:
Blatul: Se bat albuşurile bine cu un praf de sare şi se adăugă zahărul treptat apa apoi galbeusurile frecate cu uleiul, se amestecă totul uşor cu un tel şi apoi se adăugă treptat faina amestecată cu cacao şi praful de copt (toate cernute).Se încorporează uşor. Se pune într-o tavă unsă şi tapetata cu hârtie de copt şi se dă la cuptor la 180 grade. După ce s-a copt se scoate din tava şi se lasă la răcit. În acest timp se prepară siropul.Se pun ingredientele într-o cratiţă la foc şi se lasa să fiarbă ,când a ainceput să fiarbă se mai lasa 5 minute şi se trage de pe foc şi se adăugă esenţa de rom.
Crema se prepară după cum urmează; Se mixează bine untul sau maragarina cu zahărul pudră până se topeşte şi se adăugă pe rând gălbenuşurile şi apoi cacaua şi se mixaeaza bine până devine o cremă spumoasă.
Se trece la asamblare.Se taie blatul în două, se însiropează bine şi se adăugă crema.Se pune cealalată foaie de blat se însiropează din nou. Deasupra se pune glazura care se prepară amestecând toate ingredientele până devine omogena.Se pune în frigider şi se lasa aproximativ 3 ore sau peste noapte dacă aveţi răbdare (noi nu am avut).Se porţionează şi se serveşte cu multă poftă.
Poftă Bună!!!