CLĂTITE ÎN SOS DE VANILIE
INGREDIENTE:
10 foi de clătite
Umplutură:
250 g brânză dulce
3 gălbenuşuri
5 linguri de zahăr
1 plic zahăr vanilat
Coajă rasă de portocală
Sos de vanilie:
500 ml smântâna dulce
3 gălbenuşuri
1 plic zahăr vanilat
Bezea:
6 albuşe
6 linguri de zahăr
1 plic zahăr vanilat
Puţină sare
MOD DE PREPARARE:
Se prepară clătitele după reţeta obişnuită, se ia un vas termo- rezistent care se unge cu unt sau margarină.Se amestecă ingredientele pentru umplutură, se umplu clătitele şi se rulează, apoi se pun în vas iar peste se toarnă sosul de vanilie care se prepară după cum urmează; se pune într-un vas smântâna se adăugă gălbenuşele pe rând apoi zahărul şi se omogenizează bine şi se pune pe aragaz la foc mic amestecând continuu până începe să fiarbă, se trage de pe foc şi se adăugă zahărul vanilat. Acest sos se toarnă peste clătite şi se introduce la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Între timp se prepară bezeaua.Se bat albuşele cu puţină sare şi când au devenit o spumă consistenta se adăugă treptat zahărul şi zahărul vanilat se bat în contiunuare până se topeşte zahărul .Se scoate tava din cuptor şi se pune deasupra, ori cu lingura,ori dacă deţineţi un poş pentru ornat e şi mai bine Se dă iarăşi la cuptor până se rumeneşte puţin. Se serveşte după ce s-a răcit. .Este o reţetă delicioasă şi uşor de făcut.
Poftă Bună!!!!
Sursă: Bucătăresele vesele