INGREDIENTE:
Blat:
5 ouă
1 cana zahăr
1 cană de făină
1 plic praf de copt
1 ceaşcă de ulei
3 linguri nessquik
1 plic zahăr vanilat
Crema:
250g brânză mascarpone
200 g frişcă
2 gălbenuşuri
100g zahăr
Sirop:
1 cana apă
1/2 cană de zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
1 esenţa de vanilie
Mod de preparare:
Blatul: se bat albuşurile cu un praf de sare (ouăle trebuie să fie la temperatura camerei) până se întaresc apoi se adăugă treptat zahărul, gălbenuşurile unul câte unul, faina amestecată cu praful de copt şi nessquik-ul se adăugă treptat amestecând uşor cu un tel apoi se pune uleiul ca la maioneză.Se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 175 grade. După ce s-a copt se scoate la răcit.
Crema: Gălbenuşurile se freacă cu 50g zahăr, la care se adaugă crema de brânză mascarpone şi apoi frişca bătută bine cu restul de zahăr se amestecă uşor cu un tel şi se pune la frigider până în momentul asamblării.
Siropul: Zahărul împreună cu zahărul vanilat se caramelizează şi se adaugă apoi apa amestecând uşor ca să se dizolve tot caramelul iar la sfârşit se adăuga esenţa de vanilie şi se lasă la răcit.
Asamblare: Blatul se taie în trei părţi se însiropează bine se adăugă crema se pune cea de-a doua foaie şi tot aşa la sfârşit se poate decora cu frişcă, ciocolată, după preferinţa.
Poftă Bună!!!!