Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

10 lucruri pe care nu le ştiai despre îngheţată

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Este unul dintre cele mai populare deserturi din lume şi deliciul preferat pe timp de vară. Îmbracă o mulţime de arome şi este prezentă pe toate continentele. Îngheţată are, însă, şi multe secrete pe care trebuie să le afli.

1.Cea mai populară aromă de îngheţată în lume este vanilia. Este urmată de aromă de ciocolată şi cea de căpşune.

2. Pe lângă aromele clasice, producătorii de îngheţată au scos pe piaţă şi arome mai puţin obişnuite: ardei iute, usturoi, bere, avocado, brânză cu mucegai sau bacon (creaţia lui Heston Blumenthal pentru restaurantul său, The Fat Duck).

3. Cornetul de îngheţată a apărut din întâmplare, în 1904, la un târg din St. Louis, SUA, când un vânzător de îngheţată a rugat un vânzător de waffe să îi pregatesca nişte cornete în care să servească clienţii. Prima îngheţată pe băţ a apărut în 1920.

4. Îngheţată era prezentă din Grecia antică, iar Alexandru cel Mare consuma adesea un amestec de gheaţă îndulcită cu de miere şi nectar.

5. Prima îngheţată a fost făcută în China, în jurul anului 100, şi conţinea gheaţă, lapte de bivoliţa, făină şi camfor.

6. Îngheţată aşa cum o ştim azi a apărut abia în secolul XVII şi se spune că a fost inventată de Francesco Procopio. Era făcută din smântână, ouă şi zahăr.

7. E nevoie să lingi de 50 de ori o cupă de îngheţată ca să o termini.

8. Cel mai mare cornet cu îngheţată din lume a fost pregătit în Marea Britanie, la Gloucester, în 2012. Întreaga îngheţată măsură mai mult de 4 metri în înălţime şi cântărea o tonă. A fost nevoie de o lună întreagă ca să fie îngheţată la congelator.

9. Cercetătorii au demonstat ca îngheţată ne face mai fericiţi. Asta pentru că atunci când mâncăm îngheţată este activată o parte din zona frontală a creierului, asociată cu fericirea.

10.Cei mai mari consumatori de îngheţată sunt neo zeelandezii. Aceştia mănâncă 28.4 litri de îngheţată pe cap de locuiotor. Sunt urmaţi de americani şi australieni. La polul opus, cel mai mic consum se înregistrează în India şi Indonezia. Sursa:foodstory.ro

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore