Violenţa asupra femeilor se infiltrează în primele locuri ale topului de infracţiuni ce încalcă drepturile omului. Satisticile sunt oripilante şi indică faptul că una din patru femei este agresată fizic, obligată să întreţină relaţii sexuale sau supusă unui alt abuz de-a lungul vieţii. Frica şi ignoranţa fuzionate hrănesc monstrul acesta al abuzului făcându-l să fie tot mai puternic odată cu timpul.
Violenţa nu ţine cont de cultură, de rasă, de vârstă, de aspectul fizic, de credinţe, de valori pentru că violenţa nu discriminează. Orice acţiune, orice fel de abuz fizic, mental său emoţional poate avea un impact mai mare decât s-ar fi gândit sau i-ar fi păsat agresorului.
Orice jignirie, palmă, răbufnirie violentă nu e niciodată singură, nu e niciodată prima şi ultima, acesteia îi urmează categoric şi necondiţionat o avalanşă de multe alte abuzuri. Devine un obicei, poate deveni chiar un mod de viaţă pe care mult prea multe femei îl ascund după un zâmbet.
Nu e vina ta. Nu din dragoste face asta. „Îmi pare rău n-o să mai fac” nu există.
Ziua de 25 noiembrie marchează în calendar Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor. Astfel, asociaţia S.P.I.C.C. împreună cu Organizaţia de Femei Forţa Civică din judeţul Timiş au organizat un eveniment ce are ca scop conştientizarea şi informarea asupra dimensiunilor legale, culturale şi psihologice ale violenţei împotriva femeilor.Violența și amenințarea cu violența reprezintă o încălcare gravă a drepturilor omului, statisticile referitoare la România relevând faptul că o treime dintre femeile din România se află din această cauză în situație de risc. Evenimentul va avea loc la barul Scârț, începând cu ora 18:00.
Împotriva tăcerii, împotriva resemnării, împotriva violenței asupra femeilor! Se numeşte sexul frumos, nu sexul abuzat.
sursa foto:notenoughgood.com