Potrivit purtătorilor de cuvânt ai IPJ, poliţiştii timişeni vor fi la datorie cu ocazia Sărbătorilor de Paşti. Pe lângă activităţile de asigurare a unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, poliţiştii vor fi prezenţi în noaptea de Înviere în preajma bisericilor, precum şi în locurile unde se desfăşoară manifestări publice cu ocazia Sărbătorilor de Paşti.
Din totalul poliţiştilor angrenaţi în misiuni în această perioadă, 734 sunt de la ordine publică, 130 de la poliţia rutieră, aproape 100 sunt poliţişti de investigaţii, restul fiind de la alte structuri. Peste 300 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic. Mai mult, în data de 19 aprilie şi în noaptea de Înviere, numărul efectivelor va fi suplimentat, iar poliţiştii vor acţiona cu 156 de mașini şi 76 de patrule pedestre, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.
Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe principalele artere din judeţ pentru combaterea excesului de viteză, fluidizarea traficului, prevenirea ambuteiajelor sau a accidentelor de circulaţie. Totodată vor fi folosite toate aparatele radar aflate în dotarea Serviciului Rutier. În zonele aglomerate vor fi prezenţi şi poliţiştii de investigaţii criminale pentru prevenirea şi combaterea furturilor de poşete, din auto sau din buzunare. 40 de poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale Transporturi Timişoara vor acţiona, în medie, zilnic, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice în zona staţiilor şi triajelor de cale ferată, precum şi în trenurile de călători.
Reprezentanții poliției au ținut să ofere participanților la slujba de Înviere câteva sfaturi pentru prevenirea furturilor din buzunare. Astfel, agenții recomandă să:
–Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc..
-Nu ţineţi toţi banii în acelaşi loc, ci compartimentaţi-i, pentru a nu fi obligaţi să scoateţi întreaga sumă de fiecare dată când achiziţionaţi vreun obiect întrucât acest lucru atrage atenţia infractorilor. Păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, în borsete sau genţi.
-Dacă trebuie să transportaţi sume mari de bani este necesar să fiţi însoţiţi de o altă persoană care să vă ajute la supravegherea acestora. Nu depozitaţi valorile în pungi din plastic. Nu încredinţaţi copiilor sau persoanelor în vârstă sume mari de bani.