Lipsa de meseriași, plecați ”la FÂN”, poate lăsa Timișoara fără banii europeni pentru reabilitarea Centrului Istoric VIDEO

- Advertisement -

Primarul Timișoarei s-a îngrozit ieri când a ”descins” în Piața Unirii pentru a vedea stadiul lucrării de montare a pietrei cubice. ”După ce m-am întors din Statele Unite, m-am dus să văd ce s-a mai lucrat în Piața Unirii. Am găsit mult mai puțini muncitori decât de obicei. Nu era niciun șef și i-am întrebat pe muncitori de ce sunt atât de puțini. Unul dintre ei mi-a spus că mai sunt câțiva, dar ceilalți ”or plecat la fân, s-or dus la fân, da’ termină ei cu fânu’ și vin înapoi” mi-a răspuns unul dintre muncitori”, a explicat Robu, zâmbitor, aluzie la ”explicația” oferită de muncitorii aflați la treabă.

Cea mai mare problemă cu care se confruntă firma care realizează lucrările, este legată de lipsa forței de muncă. Cei mai pricepuți meșteri în acest domeniu, nu mai lucrează de mult pe meleagurile mioritice, iar cei rămași acasă sunt relativ puțini și mai au și alte ”lucrări” de făcut. ”Aceștia sunt pietrarii, foarte pricepuți, dar care nu trăiesc numai din cioplitul prietrei. Când trebuie să meargă la gospodăriile lor să-și cosească fânul se duc pur și simplu. Firma nu găsește alții în locul lor. Au fost aduși zeci și zeci de pietrari care n-au trecut probele de lucru. Dacă ar fi coadă de pietrari ar fi foarte simplu, dar neavând o alternativă la îndemână trebuie să faci în așa fel încât să-ți achiți obligațiile. Ei au lucrat sistematic sâmbăta și chiar și duminica”, le-a luat apărarea edilul timișorean.

Chiar dacă există riscul ca finalizarea proiectului să nu se realizeze până la termenul impus de Uniunea Europeană, 31 decembrie 2015, ceea ce ar duce automat la pierderea finanțării din partea UE, Robu rămâne optimist și susține că lucrările se pot încheia în termenul stabilit. ”Eu gândesc pozitiv și sper că nu vom fi nevoiți să dăm niciun ban înapoi. Eu fac tot ce pot pentru ca lucrurile să ajungă la un bun sfârșit în timp util. Adică până la încheierea anului 2015. E foarte greu să pui în practică proiecte. De aceea rata de implementare a proiectelor europene și nu nnumai e atât de mică în România”, a mai spus Robu, care susține că în cazul în care se pierde finanțarea europeană, Primăria nu va achita din propriul buzunar banii care trebuiau luați de la UE. ”Firma va suporta eventualele daune, dar aceasta va fi nevoită să le suporte ca urmare a unui litigiu în instanță, care poate dura ani de zile”, a conchis Robu.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=EbQTBmyU1Uc&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Piaţa Victoriei va fi reabilitată! Primăria Timişoara pregăteşte un concurs internațional de soluții pentru reamenajare

Primăria Timișoara va lansa un concurs internațional de soluții...

Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” intră în şantier de anul viitor! Clădirea va fi complet reabilitată

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru reabilitarea Liceului Pedagogic...

Primăria Timișoara demarează licitația pentru reabilitarea Pasarelei Gelu-Crizantemelor!

Primăria Timișoara lansează procedura de achiziție a lucrărilor de...

Atracții turistice din Timișoara pentru toamna aceasta

Nu mai este un secret că orașul Timișoara este...