Burebista a ajuns la Timișoara. Este vorba despre cel de-al doilea vaporaș realizat de către firma din Galați. Deși nu se știe când vor fi ambarcațiunile lansate la apă, primarul Nicolae Robu a prezentat noul design al acestora.
Cel de-al doilea vaporaș care ar urma să navigheze pe Bega a ajuns la Timișoara. Aceasta este de fapt prima ambarcațiune finalizată de firma din Galați, ce poartă numele Burebista. Marți, primarul Nicolae Robu a anunțat că a stabilit care va fi designul celor șapte vaporașe. Acestea vor avea pe lateral stema României, trei valuri desenate, numele ambarcațiunii și sigla RATT. Pe spate va fi inscripționată sigla Primăriei Timișoara, alături de cele trei valuri și denumirea vaporașului.
Când vor circula acestea pe Bega rămâne un mister, primarul Nicolae Robu refuzând să mai dea un termen clar, după ce primele două au trecut fără ca vreun vaporaș să fie lansat la apă.
„Cât se poate de repede vor circula, după ce vom obține toate aprobările de rigoare. Nu le-am luat ca să le ținem, interesul nostru este să le dăm în folosință cât se poate de repede. Nu avem cum să răspundem la această întrebare, când vor circula. Vor circula cât de repede. Credeți că avem interesul să le ținem în depou?”, a declarat, nervos, primarul Timișoarei.
La Timișoara mai sunt așteptate și restul vaporașelor, respectiv Traian, Glad, Huniade, Savoya și Economu. Decebal, primul vaporaș ajuns în orașul de pe Bega a fost depozitat în depoul RATT, alături de Burebista.
Potrivit primăriei, în primă fază ambarcațiunile vor fi puse în circulație în scop de agrement, urmând ca ulterior să fie utilizate pentru transportul în comun. Timișorenii se vor putea plimba gratuit cu ele, timp de cinci ani.
Înainte ca acestea să fie lansate la apă, trebuie să avem marinari pentru ele. În prezent RATT se ocupă de școlirea mai multor persoane care să le conducă, însă, momentan, singurul care ar putea să o facă este directorul Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Timișoara, Culiță Chiș.
[responsive_youtube