Falsificatorii de carduri din Timiș, ”călcați” de polițiștii de la Crima Organizată! Cum operau INFRACTORII

- Advertisement -

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Mehedinţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi Timişoara şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, Hunedoara şi Buzău au efectuat, miercuri, 1 aprilie 2015, un număr de 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiș, Mehedinţi, Dolj, Hunedoara și Buzău, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat constituit în vederea săvârşirii de infracţiuni din domeniul criminalităţii informatice.

Oamenii legii suspectează membrii acestei grupări infracționale că în perioada 2013-2014, mai multe persoane s-au constituit într-un grup infracţional organizat care a acţionat, pe raza judeţelor Timiș, Hunedoara, Mehedinţi, Dolj și Buzău, având ca scop săvârșirea unor infracțiuni contra siguranței și integrității sistemelor și datelor informatice.

Conform datelor făcute publice azi de procurorii DIICOT, o parte din membrii grupării, prin fals informatic dar și prin folosirea unor programe informatice, au obținut în mod ilegal date confidențiale de tip bancar, aplicații de comerț electronic (Ebay sau PayPal) sau informații referitoare la carduri de credit, folosind tehnici de manipulare a datelor identității unei persoane sau a unei instituții.

După ce aceste date erau obținute prin accesul fără drept la sisteme informatice, membrii grupării comercializau pe diferite pagini web atât programe informatice care acordau dreptul de acces la diferite servere (SellVNC, RDP, ROOT, DUMPS, CC) dar și date confidențiale bancare, obținute în mod fraudulos.

În acest timp, alți membri ai grupării infracționale, prin folosirea datelor obținute de pe cărțile de credit (user, parolă, număr carte de credit, dată expirare, cod de verivicare-CVV2 şi codul fiscal) au efectuat operațiuni financiare în mod fraudulos prin încărcarea sau descărcarea unor instrumente de plată electronică precum şi transferuri de fonduri prin utilizarea datelor de identificare ce permit utilizarea unor astfel de instrumente de plată electronică.

Prin activitatea infracțională desfășurată gruparea infracțională a prejudiciat serverele unor companii naționale și internaționale de telefonie, furnizori de servicii de plată prin internet, companie de servicii financiare, operator din domeniul serviciilor poștale dar și servere guvernamentale din Australia și Columbia. Din investigaţiile efectuate până în prezent, exista suspiciunea că în perioada 2013-2014, prin acest mod de operare, prejudiciul produs în cauză este de 4.500.000 de dolari.

La sediul DIICOT Mehedinţi vor fi aduse, în vederea audierii, un numar de 10 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul organelor de poliție din cadrul I.P.J. Mehedinți şi jandarmi din cadrul I.J.J. Mehedinți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Imagini cutremurătoare: Hărțuire sexuală într-un autobuz din Timișoara

Un incident grav de hărțuire sexuală care a avut...

Prof. Univ. Dr. Mihai Ionac a plecat definitiv din Spitalul Județean Timișoara 

Azi, dis de dimineață, fostul șef al Secției Clinice...

NIS Petrol Timișoara și București, în percheziții DIICOT, pe motive de spionaj

Azi dimineața, puțin după ora 10, sub coordonarea unui...

Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Timiș a încercat să se sinucidă cu pistolul din dotare

Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Timiș, în...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie