Sala de spectacole ce are o capacitate de 700 de locuri va pregăti devoratorilor de cultură o serie de spectacole de operă, operetă şi balet. Primul eveniment al lunii va fi „Văduva Veselă”, o operetă în trei acte, pe muzica lui Franz Lehar. Acţiunea acesteia se petrece în euforicul Paris, în cadrul unei petreceri aniversare pentru conducătorul statului imaginar Marsovia, unde, îmbelşugata Sonia este înconjurata de pretendenți, spre disperarea Baronului Popoff. Spectacolul va avea loc duminică, 2 februarie, începând cu orele 15:00.
Miercuri, 5 februarie, începând cu orele 19:00, se va derula opereta în trei acte „Tara Surâsului”, unde rochiile fastuoase, evantaiele fin colorate, costumele de un albastru crud, încălţămintea cu ciucuri şi dragonii simbolici vor transpune spectatorii în lumea luxoasă a Chinei. Următorul spectacol de pe lista va fi „Dancing Queen” o capodoperă dinamică compusă dintr-un balet-rock, pe muzica celebrei trupe Queen. Acesta va fi pus în scena vineri, 7 februarie, începând cu orele 19:00.
Duminică, 9 februarie, de la ora 18:00, timişorenii vor putea „consuma” opera ce l-a consacrat pe Francesco Cilea, „Adriana Lecouvreur”, un spectacol de culoare sonoră şi putere emoţională. Seara de miercuri, 12 februarie, va aduce pe scenă un spectacol coupé de operă şi balet, Gianni Schicchi şi Suite Assassine.
Pe data de 17 februarie, începând cu orele 18:00, se va derula opera lui Georges Bizeţ, „Carmen”, după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée. Şi cei mici se vor putea bucura de „o doză de cultură”, spectacolul „Steaua de Sticlă” de Dan Ardealean va fi pus în scenă pe data de 20 februarie, începând cu orele 10:30.
Miercuri, începând cu orele 18:00, spectatorii vor putea să urmărească opereta în trei acte a lui Johann Strauss, „Liliacul”, a cărei acţiune se petrece în ultima zi a anului 1870 şi în noaptea Anului Nou 1871, în micul orăşel austriac Weinberg. Ultimul spectacol al lunii va fi „Trubadurul” de Giuseppe Verdi, pe data de 28 februarie, de la ora 19:00.
Spectacolul „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini din data de 5 februarie 2014, oră: 19.00 a fost înlocuit cu spectacolul „Tara Surâsului” de Fr. Lehar.
Titlul spune una, articolul vorbeste despre cu totul altceva. O fi greu sa distingi teatrul de opera in Timisoara, datorita faptului ca cele doua institutii isi impart sala de spectacole. Eu totusi vreau sa cred…nu, trebuie sa cred ca tanara jurnalista cunoaste diferenta. Si poate va schimba titlul….sau continutul.