Liber la viteză! Primăria Timişoara a uitat să rezolve problema radarelor din sistemul de trafic management

- Advertisement -

Avem radare şi camere de filmat pentru sancţionarea şoferilor indisciplinat în trafic, însă dispozitive achiziţionate în cadrul implementării proiectului de trafic management sunt deocamdată tot inutile. Sunt mai bine de două luni de când primarul Timişoarei aruncă pisica în curtea Poliţiei Rutiere, pe care o acuză de rea-voinţă în problema folosirii datelor de pe aparatele radar şi de pe camerele de filmat montate în baza sistemului. La rândul lui, şeful poliţiştilor de la Rutieră, Petre Rumega, spune că nu poate cere agenţilor să aplice sancţiuni fără a respecta legea.

„Sistemul nostru ne arată că în perioada 9 martie 21 martie 2017 pe cele 37 de sisteme de detectie a trecerii pe culoarea roşie a semafoarelor au fost înregistrate 50.187 de treceri pe roşu. Vă daţi seama ce riscuri sunt în trafic în oraşul nostru? Și acești indivizi iresponsabili nu au nicio treabă pentru că nimeni nu îi amendează. Noi am hotărât să transmitem spre poliție CD-urile înregistrările cu toate aceste treceri pe roșu și poliția să facă ce vrea cu ele. Aici aveți adresa către Ministerul de Interne prin care am comunicat inclusiv această cifră și mă aștept ca doamna ministru să dea dispoziții să fie luate în seamă aceste înregistrări. Suntem din nou în zona absurdului. Se pare că nici radarele de pe mașinile mai noi de poliție nu sunt omologate metrologic că nu pot să facă asta. Așa se întâmplă și cu echipamentele de pe sistemul nostru, care sunt cele mai performante care există la ora aceasta în lume”, a declara primarul Robu în urmă cu mai bine de o lună.

Şeful Poliţiei Rutiere din Timiş, Petre Rumega a explicat pentru Vocea Timişului că deşi radarele primăriei sunt omologate, acestea mai au nevoie să fie şi verificate metrologic.

„Ei au o omologare pentru toate cele şapte, nu pentru fiecare în parte. Ele trebuie să fie verificate în parte, pentru a se putea demonstra că nu se poate interveni asupra lor, că sunt sigilate. (…) Iar trecere pe roşu nu au niciun fel de mijloc tehnic de certificare care să poată demonstra că acel dispozitiv funcţionează corect, că nu se poate interveni, că are serie şi număr, trebuie un document individual pentru fiecare aparat în parte”, a declarat Rumega. La mai bine de o lună distanţă de la conflict, radarele din sistemul de trafic management nu pot fi încă folosite pentru sancţionarea celor care depăşesc viteza legală, Rumega confirmând pentru site-ul nostru că primăria nu a depus actele necesare punerii în funcţiune a radarelor.

Implementarea proiectului de trafic management s-a făcut cu şase milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană. În cadrul lui au fost montate semafoare noi în 44 de intersecţii, camere de filmat în 134 de intersecţii şi 230 de camere video în trafic şi au fost achiziţionate şapte radare de viteză şi 13 radare de informare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie