Candidații PNL Timiș pentru consiliul județean și consiliile locale sunt punctați ca la școală, după mai multe reguli stabilite în interiorul formațiunii. Pe lângă fișa de candidat pe care trebuie să o completeze fiecare doritor, aceștia vor primi note din partea birourilor județene sau locale. Acestea însă nu sunt singurele reguli care vor trebui respectate: candidații trebuie să aducă un anumit număr de voturi, altfel vor fi obligați să părăsească echipa.
„Am făcut un algoritm pentru evaluare. Am stabilit două comisii de evaluare pentru municipiu, pentru județ. În principiu în nota finală a unui candidat contează 40% procentul reieșit din fișa de evaluare pe baza criteriilor, 20% contează nota obținută din votul în BPJ, respectiv BPL Timișoara, 20% pentru candidații la consiliul județean contează votul primarilor care sunt un factor decisiv pentru noi și 20% pentru fișa candidatului BPJ votul celor doi copreședinți. Deci, ca să fiu clar, 40% nota din criteriile de pe șișa de evaluare, care sunt punctate, se vor măsura de cele două comisii. Cu aceste criterii vom obține primii 45 pe listele de consilii județene și următorii 34 pe listele de consiliu municipal. După care intră în următoarea etapă, și anume votul în BPJ pentru cei de la consiliul județean și în biroul local timișoara cei de la Timișoara, 20%. După care, la Timișoara, următoarele 20 de procente provin din votul primarilor noștri, conform înțelegerii. Ultima parte este votul celor doi copreședinți”, a declarat copreședintele PNL Timiș, Dan Popa
După ce adună punctajul necesar, chiar dacă sunt aleși pe listele pentru consiliul județean sau consiliile locale, liberalii nu trebuie să se culce pe o ureche, mai spun liderii PNL Timiș. Dimpotrivă, aceștia trebuie să muncească, pentru a aduce voturi și susținere partidului.
„Fiecare dintre ei va primi un target pe zonă, cu răspunderea pe care o va avea. Nimeni nu este consilier local sau județean dacă nu-și face targetul. Nu aș vrea ca cei care sunt pe locul 2-3 pe liste, să creadă s-a rezolvat tot. Cei care nu își fac targetul, din motive de lene sau alte motive, își asumă din start că vor părăsi lista și echipa”, a completat Dan Popa.
Cei care nu își respectă targetul, vor fi nevoiți să își dea demisia din funcții. În caz contrar, partidul le va retrage sprijinul.
„Se cere un angajament de onoare din poziția de consilier județean. Dacă nu sunt capabili să producă performanțele respective, ei singuri se retrag. Noi nu putem să le luăm mandatul printr-un ordin, este o chestiune de onoare pe care și-o asumă”, a dat lămuriri Nicolae Robu.
[responsive_youtube