Operațiunea copy-paste! Iordanianul Mueen Al Shawish l-a denunțat la DNA Timișoara pe arhitectul-șef Florin Roman de la Giroc, punându-și semnătura pe informații publicate de Vocea Timișului

- Advertisement -
Fără nicio jenă! Fără drepturi de autor! Fără să citeze sursa informațiilor! Și nu e prima dată când Mueen Al Shawish (Mimo), partenerul de nădejde al cooperatistului-șef Ionel Dan Pascu (Puiu Minda), a încercat marea cu degetul, în speranța că va beneficia de o reducere a pedepsei, în cazul în care noul său denunț va fi validat de către procurorii anticorupție. Că prima sesizare a fost, în mod cert, cu ghinion și pe lângă portativ! Așa că nu e de mirare că, azi, cu o (re)încarcerare care bate la ușă și fără vreun acord de recunoaștere a faptelor, care să fi fost încheiat cu DNA Timișoara și care i-ar fi adus o altă diminuare a corecției penale, iordanianul face salturi mortale, doar ca să rămână-n libertate. De înțeles, numai până la un punct!

Căci, dincolo de orizontul imaginar al imobiliaristului Al Shawish, dinamica anchetei penale, coordonată de procurorii anticorupție, în cazul cooperativei imobiliare de la Giroc, merge într-o cu totul altă direcție: spălarea banilor! Apropo de albirea lichidităților, în urmă cu mai puțin de o lună de zile, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș a mai primit un set de 28 de pagini (cu tot cu adresa de înaintare!) din partea Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), referitoare la activitățile financiare ale comercianților de produse urbanistice din localitatea de la marginea Timișoarei. Pe lângă documentele existente, deja, și care au rămas nemuncite, ani de zile, prin sertarele polițiștilor, până la dezvăluirile și insistențele voceatimisului.ro!

În acest moment, nu vom face niciun fel de referire la conținutul noilor sesizări ale ONPCSB, deși datele, conexiunile și informațiile sunt de-a dreptul extraordinare. Fulminante și halucinante! În mod cert, nu de frica lui Puiu Minda care, prin avocat, ne-ar putea face o nouă sesizare penală pentru accesare de date nedestinate publicității, așa cum a mai făcut-o, deja, tot pe motiv de ”Spălarea Banilor”, ci doar pentru că, prin publicarea conținutului, deși acesta prezintă un interes public major, am încurca ancheta, aflată în plină desfășurare! Oricum, dacă tot suntem la circuitele financiare ale cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc, la cerea magistraților, după o perioadă de organizare și verificări încrucișate, acum trei zile, ANAF a bombardat cutiile poștale ale cooperatiștilor, invitându-i la un ”dialog social”, la pachet cu datele contabile pe ultimii 5 ani. În grup organizat, persoane fizice și juridice!

Și ar mai fi un singur lucru de spus, înainte de a intra în subiect! Faptul că, de când se află în arest la domiciliu, Mueen Al Shawish a plasat, prin intermediari, pe diverse canale media – asta când nu încearcă să-și împartă cheltuielile cu ”armata de apărători” – varianta proprie a activității cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc. Deși, nu o dată, atât public cât și prin avocații săi, voceatimisului.ro și-a arătat mereu disponibilitatea la un dialog corect cu colegul de serviciu al combinatorului-șef Puiu Minda. Așa că, din nou, azi, cu subiect și predicat, reiterăm intenția de comunicare cu Mueen Al Shawish, cu toate cărțile pe masă, ca lucrurile să fie clare! Fără contracte de publicitate, în valoare de 500 euro pe lună, pe o perioadă de 6 luni! Ci pe gratis!

Unde dai și unde crapă

Este cât se poate de clar și de evident că noul denunț penal, depus de iordanianul Mueen Al Shawish împotriva arhitectului-șef Florin Roman de la Primăria Giroc, la fel ca și prima sesizare, a agitat apele, iarăși, în sânul comunității arăbești din Timișoara. Și vin și explicațiile! Întâia încercare de a sparge zidul DNA Timișoara a avut loc, în urmă cu mai bine de o lună de zile și, chiar dacă tangențial, informațiile puse pe masa procurorilor anticorupție, s-au intersectat cu interesele imobiliare ale sirianului Sohail Jabri Tabrizi, denunțul nu a fost validat și nici confirmat. Acum nici nu mai contează că noua plângerea a lui Al Shawish are la bază o serie de acțiuni de tip fishing și informații oferite, în beneficiul iordanianului Mimo, de către un fost angajat al arhitectului-șef Florin Roman. Gratis și (dez)interesat, evident!

Oricum, alte concluzii și date, care au venit în completarea primului cât și celui de-al doilea denunț penal, au fost puse pe masa cooperatistului Al Shawish de către un detectiv privat, adus din alt județ decât Timiș. Vorbim aici despre activități de filaj, fotografiere și filmări din dronă! De departe, la bază sesizărilor penale, adresate DNA Timișoara de către Mueen Al Shawish, stau informațiile publicate de către voceatimisului.ro! Practic, date publice care se regăsesc pe site-ul electronic al publicației, încă din vara-toamna anului trecut, și care, dacă ar fi reprezentat vreun interes major, ar fi putut oricând fi accesate de procurorii anticorupție. Cu atât mai mult cu cât, în sistemul juridic românesc, există instituția (auto)sesizării din oficiu!

Adevărul e că, dacă primul denunț, înfăptuit de iordanianul Al Shawish împotriva arhitectului-șef Florin Roman de la Giroc, a creat doar mici indigestii, cel de-al doilea act n-a făcut decât să inducă o stare de panică generalizată, în rândul tuturor celor care au fost la cheremul și la butonul cooperativei imobiliare din localitatea de la marginea Timișoarei, păstorită de Puiu Minda. Nu că, dincolo de moralitate și incompatibilitate, ar fi ceva în neregulă cu contractele de prestări servicii, încheiate cu societăți comerciale din galaxia de firme, coordonată de Florin Roman, prin diverși interpuși. Ci din cauze… fiscale! Mai exact, marea problemă a cooperatiștilor, în special a celor de origine arabă, o reprezintă proveniența banilor și a sumelor investite, la negru, în realizarea unor PUZ-uri și în construcția unor baterii întregi de blocuri! Altfel spus, spălare de bani, cu atât mai mult cu cât, deja, există indicii temeinice, chiar flagrante în unele situații, că acest capital financiar provine din infracțiuni diverse.

Așadar, cu manta, exact ca la biliard, Muenn Al Shawish, în încercarea de a-și ușura situația juridică și, evident, de a se răzbuna pe arhitectul-șef al Primăriei Giroc, de fapt, mai mult a complicat lucrurile, lovind direct în inima Cooperativei! La pușculița cu bani negri! De altfel, un lucru absolut senzațional, atât timp cât, deja, în urmă cu mai multe luni de zile, inspectorii de la ANAF au finalizat controalele fiscale, cu constatări minore, la societățile comerciale care au gravitat în siajul lui Florin Roman și despre care voceatimisului.ro a scris, în urmă cu un an de zile. Partea proastă e că, așa cum o știu și procurorii, care așteaptă doar concluziile scrise ale finanțiștilor bănățeni, cooperatiștii imobiliari abia acum intră în malaxor, la pachet. Țintit și pe informații certe, unele obținute și prelucrate de ofițerii Serviciului Român de Informații Timiș.

Denunț… la xerox

Așa că astăzi, dacă tot a reînceput balul, prin avocați, iordanianul Mueen Al Shawish și-a etalat și ultimul denunț depus la DNA Timișoara, împotriva arhitectului-șef al Primăriei Giroc. Și Mimo le-a băgat sub nas procurorilor anticorupție tot ce a citit despre Florin Roman, exclusiv, în voceatimisului.ro. De parcă ar fi descoperit apa caldă sau mersul pe jos! Altfel spus, iordanianul și-a pus semnătura privată, fără niciun aport intelectual propriu, pe munca altora! Evident, la fel am fi reacționat și dacă, prin absurd, cooperatistul ar fi făcut aceeași manevră de copy-paste, împotriva lui Puiu Minda. Actualmente, liber prin Las Vegas, pe marginea unei piscine, într-o vilă pe care o deține în proprietate! Că și în direcția liderului de clan imobiliar sunt probe cu duiumul, tot publice și unele venite chiar din gura iordanianului, așa cum a rezultat, în repetate rânduri, din fonoteca de aur, intrată în posesia voceatimisului.ro.

Mai mult ca sigur, probabil, singura situație în care nu am fi pus în discuție ”furtul intelectual” ar fi fost în cazul în care Mueen Al Shawish s-ar fi autodenunțat, în fața procurorilor DNA Timișoara. Practic, în ipoteza unui acord de recunoaștere! Oricum, adevărul e că partenerul de combinații urbanistice al inegalabilului Puiu Minda a făcut, de data aceasta, un denunț sintetizat, cu scheme relaționale, grafică de calculator și cu explicații amănunțite. Fără sudoarea frunții și din birou, exact copy-paste după articolele de ziar! Și expunerea de motive, care stă la baza ultimului denunț penal și care se sprijină pe…surse deschise și publice, a curs firesc și logic, exact ca în materialele de presă, în direcția serviciilor de urbanism, peisagistică și arhitectură oferite de SC Arh Elit SRL, SC Vertikal Project SRL, SC KF Concept SRL, SC Project Ace Studio SRL și SC VRG Concept Banat SRL.

Și până se pronunță procurorii anticorupție asupra validității ultimului denunț penal, formulat de Mueen Al Shawish împotriva arhitectului-șef Florin Roman, mai sunt de spus câteva lucruri. Dacă tot circulă, în mediul public, informații… pe surse! Povestea cu sora generalului SRI Florian Coldea și marota cu PSD, cum că ar fi susținătorii din umbră ai lui Florin Roman, e un basm avocățesc. Unul de mic litraj, dar de înțeles, în contextul exploziv de la Giroc! La fel e și bancul cu curățenia de la locul de muncă, conform căruia infamul arhitect ar șterge urmele crimei prin sustragerea unor documente din administrația locală. O logică care nu stă în picioare, nici pe distanța dintre Primăria Giroc și reședința lui Puiu Minda, aflată la câțiva metri liniari! Exact ca și visul erotic cu mașina de 600.000 euro, care nu există!

Dar nu asta e important! Că fiecare își face treaba, după cum îi dictează conștiința! Relevant e că cel care pune în circulație astfel de povești, doar pentru că are miză internă în administrația locală de la Giroc, este unul și același personaj cu cel care s-a dat peste cap, în august 2021, să fie eliberate certificatele de existență ale unor case înșiruite, construite în extravilan, de SC Darin Best Residence SRL și SC Cristalli Armonia Noir SRL, prima aparținând lui Namous Emad Hussei Atwa Hussein iar cea de-a doua lui Mueen Al Shawish. Exact pe terenul extravilan unde, în favoarea lui Al Shawish, au greșit și cei de la OCPI Timiș când, din pix, l-au introdus, în intravilan, ca urmare a ”unei erori umane de transcriere! Bine, greșeala e doar aparentă, căci la dosarele de intabulare ale imobilelor, aflate la Cadastru, există doar fața celor două autorizații de construire, cea cu semnăturile, nu și cele două verso-uri, care specifică, chiar și azi, faptul că decizia Camerei de Conturi este de…îndreptarea erorii materiale!!!

Și în zilele următoare o să se lămurească toată lumea, cu probe certe și indubitabile, așa cum rezultă acestea din fonoteca de aur, că angajatul Primăriei Giroc a lucrat mână-n mână cu registratorul de la OCPI Timiș, în beneficiul cooperativei imobiliare. Până atunci, și o veste bună: prefectul de Timiș, excelența sa Mihai Ritivoiu, în sfârșit, a emis ordinul de încetare a mandatului de primar al comunei Giroc, odată cu decesul lui Ionel Toma. De azi, atribuțiunile de primar, până la data organizării alegerilor anticipate, sunt exercitate de viceprimarul comunei, medicul veterinar Dan Vîrtosu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img