Ingrediente:
Blat:
8 albuşuri
250 g zahăr
50 g nucă de cocos
50 g mac
4-5 linguri de făină
1 praf de copt
Crema:
350 ml lapte
8 gălbenuşuri
8 linguri zahăr
2 pachete zahăr vanilat
4 linguri de făină
1 pachet de unt sau margarina Rama
Pentru ornat ciocolată sau ornamente pentru prăjituri.
Mod de preparare:
Blat: Cele 8 albuşuri se bat bine cu un praf de sare şi se adăugă treptat zahărul apoi treptat nuca de cocos şi macul amestecând uşor cu un tel. Faina se amestecă cu praful de copt si se încorporează de asemenea foarte uşor. Se pune la copt într-o tavă unsă şi tapetata cu hârtie de copt la 170-180 grade.
Crema:250 ml lapte se pune pe aragaz la fiert, iar separat se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până devine ca o cremă. Se adăugă faina şi restul de lapte se amestecă bine şi se toarnă peste laptele de pe aragaz, se amestecă până devine ca o budincă şi se lasa apoi la răcit. Margarina sau untul, la temperatura camerei se mixează până devine spumă apoi se adăugă treptat crema fiartă se mixează bine pana devine o cremă fină.
Asamblare: crema se întinde uniform peste blat şi se ornează după cum vă place cu glazură de ciocolată sau ornamente pentru prăjituri.Se lasa la frigider cateva ore.
Vă doresc
Poftă Bună!!!!