Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Pavajul din Piața Unirii, DELIMITAT în zona teraselor! ADIO terase amplasate ”după ureche”

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

În urmă cu circa o săptămână au demarat lucrările de pavare a celei mai mari piețe cuprinse în planul de reabilitare a Centrului Istoric din Timișoara: Piața Unirii. Pavarea zonei se face dinspre Palatul Baroc, iar ”fața” Pieței va fi cu totul alta după finalizarea lucrărilor, asta deși se va păstra configurația avută anterior, dar și cea mai mare parte a pietrei cubice existente înainte de demararea lucrărilor.

”Lângă clădirile din Piața Unirii va fi amplasată piatră de râu. În câmp va fi bazaltul care s-a scos, acesta urmând a fi completat tot cu piatră naturală. Pe partea din mijloc rămâne piatra galbenă care a fost, care va fi curăţată şi reaşezată. Pavajul se va întinde şi pe porţiunea de stradă, până la clădirea Vicariatului Sârbesc” a explicat edilul-șef al Timișoarei, Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a insistat să dea asigurări că în această piață spațiul verde nu va avea de ”suferit” în ceea ce privește posibila diminuare a acestuia. ”Ca şi vegetaţie, piaţa va fi ca şi înainte, rămâne medalionul cu iarbă în centru, suprafaţa gazonată va fi cam de aceleaşi dimensiuni” a spus primarul capitalei Banatului, care a anunțat însă și o mică ”surpriză” în ceea ce privește viitoarele amplasamente destinate teraselor, care nu vor mai fi amplasate haotic. ”Zonele pavate rotund vor fi amplasamentele teraselor, care vor avea bolarzi telescopici, cu toate branşamentele necesare, la apă şi restul utilităţilor. Acele banchete care existau şi înainte în piaţă vor fi făcute dintr-un calcar. Vor mai exista un totem de semnalizare, fotolii din metal, plăci de semnalizare şi machete de descriere a vestigiilor arheologice”, a mai precizat liberalul de la conducerea Timișoarei.

Piața va avea și o parcare destinată bicicletelor, dar asta abia după ce lucrările se vor finaliza, iar acest lucru ar putea fi realizat abia spre finalul anului, asta în cazul în care firma executantă va mobiliza suficientă forță de muncă, cu atât mai mult cu cât proiectul este finanțat din fonduuri europene și muncipalitatea riscă să fie pusă la plata unor sume uriașe dacă nu se încadrează în termen, care și-așa a fost prelungit de la luna iulie până în decembrie 2015.

Foto: Timișoara văzută altfel

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore