Maria Olaru promovează spiritul olimpic, la Timişoara, printre mici şi mari

- Advertisement -

impactSportul înseamnă în primul rând mişcare şi sănătate, iar elevii Liceului Grigore Moisil, dar şi cei ai Şcolii Generale Nr. 18 din Timişoara, împreună cu părinţii, bunicii şi profesorii lor, au dat un exemplu, despre cum se poate începe o zi activă, totul în prezenţa fostei mari gimnaste a României – Maria Olaru.

Peste 200 de copii şi adulţi au participat miercuri, 6 martie 2013, la iniţiativa susţinută de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, cu aportul exemplar al Academiei Olimpice Române şi al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport. Proiectul „Valori olimpice, punte între generaţii” a fost o demonstraţie care să arate importanţa sportului pentru toate vârstele, dar şi să arate valorile olimpice, care înseamnă fair-play, solidaritate, prietenie şi mişcare.

Manifestarea a avut loc în Sala „Mircea Albu”, din zona Dacia, iar pe lângă gimnastica de înviorare specifică, la care au participat deopotrivă copii, părinţi sau bunici, au mai avut loc demonstraţii de dans sportiv, dans modern, gimnastică ritmică, karate şi altele.

„Am organizat acest eveniment pentru a crea o stare de bine în rândul copiilor, dar şi al părinţilor, pentru că mergem pe puterea exemplului. Dacă un părinte poate face mişcare, cu siguranţă îi va insufla acest lucru şi copilului său. Puteau să fie şi mai mulţi copii, dar e bine şi aşa, pentru că altfel nu ştiu cum puteam face faţă. N-a fost deloc greu de lucrat cu ei, dimpotrivă, sper ca pe viitor numărul copiilor şi al părinţilor să crească la astfel de acţiuni. Copiii trebuie să găsească plăcerea de a practica sportul pentru destindere, nu neapărat pentru performanţă, trebuie să înţeleagă importanţa sportului în viaţa fiecăruia” a declarat fosta mare gimnastă Maria Olaru, în calitate de preşedinte al Academiei Olimpice Române, filiala Timiş.

Profesorii Alin Molcuţ, Andreea Ulmeanu, Camelia Belean, Maria Olaru, dar şi alţii, au avut grijă ca totul să iasă perfect promiţând că astfel de evenimente se vor mai organiza şi în continuare. „Este imperativ necesar ca şcolarii să deprindă tainele sportului de la vârste fragede. Cu atât mai mult de bucurăm când copiii fac sport alături de bunici şi părinţi” a adăugat profesorul Alin Molcuţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

CJ Timis se lauda cu transparenta in alegerea finantarii proiectelor culturale si sportive pe anul 2019

Consiliul Județean Timiș (CJT) supune dezbaterii publice ghidurile privind...

Timisoara mai poate astepta: CNI finanteaza un stadion de 10.000 de locuri la Slatina

La începutul acestei săptămâni, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin...

Primăria Timișoara își ia expert pentru a stabili prejudiciul cauzat de finanțarea echipelor sportive

Este oficial, după ce a pierdut procesul cu Curtea...