„Să călătoreşti încontinuu, fără intenţia de a ajunge undeva. Ca stil de viaţă. Să nu te opreşti nicăieri mai mult de o zi, să saluţi lumea din mers în timp ce-ţi iei rămas-bun, niciodată la revedere… Să fii curios şi să te miri neîncetat ştiind că, dacă nu te miri, te rătăceşti! Să cauţi, să afli o poveste, să spui una, să mănânci aici, să dormi dincolo, mereu dinspre ceva înspre altceva, şi drumul să fie însăşi destinaţia în schimbare. La sfârşit, relativa glorie de a urca pe Himalaya rămâne doar o chestiune neînsemnată. Pentru ca încercarea de a străbate acei munţi foarte înalţi înseamna să cobori la fel de mult în tine. Orice călătorie are destinaţii ascunse de care la început nu eşti pe deplin conştient. Trei săptămâni în Himalaya este şi despre aceste mici revelaţii” – un citat din cartea Trei săptămâni în Himalaya, scrisă de Marius Chivu.
„Jurnalul călătoriei mele în Nepal poate fi citit ca un roman de aventuri. Cartea vorbeşte însă despre forţa curiozităţii, despre tentaţia şi plăcerea de a pleca departe şi a-ţi testa limitele, despre nevoia de schimbare a obişnuinţelor vieţii de zi cu zi. La sfârşit, relativa glorie de a urca pe Himalaya rămâne doar o chestiune neînsemnată. Pentru că încercarea de a străbate acei munţi foarte înalţi înseamnă să cobori la fel de mult în tine. Orice călătorie are destinaţii ascunse de care la început nu eşti pe deplin conştient. Trei săptămâni în Himalaya este şi despre aceste mici revelaţii ” – a spus Marius Chivu într-un interviu Club Diverta
Acesta va fi prezent astăzi 10 octombrie de la ora 19.00 – în librăria Cărtureşti, aflată în Iulius Mall. Autorul va mai vorbi şi despre „Ce-a vrut să spună autorul”, „Vîntureasa de plastic” , alte scrieri şi în special despre tot ce nu poate fi găsit scris în vreo carte, sau publicaţie.
Marius Chivu este un critic literar, scriitor, traducător și jurnalist român.A debutat editorial cu volumul de poezie Vîntureasa de plastic 2012, nominalizat la Premiul „Cartea Anului 2012” acordat de revista România literară, nominalizat la Premiul pentru Poezie acordat de Radio România Cultural; Premiul pentru debut al revistei Observator cultural și Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România. Colaborează constant la revistele Dilema, Observator cultural, 22, Cultura (prima serie), Lettre Internationale, Re:publik, Adevărul literar & artistic și Psychologies.
Sursa foto: www.ziuaveche.ro