Începând cu acest an, conducerea Aeroportului Internaţional Timişoara (A.I.T.) a demarat un proiect de atragere de noi specialişti în domeniul infrastructurii aeroportuare. Un prim pas a fost făcut în acesta săptămână, când un grup de studenţi masteranzi ai Universităţii Politehnice din Timişoara, Facultatea de Construcţii – secţia Infrastructuri pentru transporturi – conduşi de către decanul prof.dr.ing. Lucaci Gheorghe, au participat la o vizită tehnică la aeroport.
Printre documentele prezentate s-a numărat şi planul de dezvoltare aeroportuară 2013-2020. „Suntem interesaţi de o colaborare cât mai strânsă cu Universitatea Politehnică din Timişoara. Pe piaţa muncii este nevoie de specialişti în domeniul infrastructurii aeroportuare şi intenţionam să parafăm un protocol pe termen lung cu Universitatea Politehnică Timişoara astfel încât, Aeroportul Timişoara să devină un posibil loc de desfăşurare a practicii studenţeşti pentru cei care urmează cursurile secţiei de infrastructură din cadrul Facultăţii de Construcţii şi, de ce nu, şi de la alte discipline” a spus directorul A.I.T., Dan Idolu.
Studenţilor le-au fost prezentate detaliile tehnice ale infrastructurii aeroportuare(ACN/PCN, sistem de balizaj luminos), informaţii destinate specialiştilor în acest domeniu, cuprinse în reglementarea “Cerinţe pentru aerodromuri” a Agenţiei Europene pentru Siguranţă în Aviaţie şi în Anexa 14 pentru aerodromuri a Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale.
„Sunt convins că în urma implementării acestui proiect printre cei care vor face practică la Aeroportul Internaţional Timişoara se vor regăsi şi viitorii angajaţi ai aeroportului. De asemenea suntem deschişi colaborării cu instituţiile de învăţământ care contribuie la formarea unor specialişti în domeniul aeroportuar. Suntem un aeroport cu programe de dezvoltare propuse spre finanţare şi avem nevoie de specialişti bine pregătiţi care să facă faţă unei concurente din ce în ce mai mare în acest domeniu” a mai adăugat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara.