Korodi a declarat că, în urmă cu aproximativ o jumătate de an, a iniţiat conceperea modificării legislative care vizează acest domeniu arătând că şi dezbaterile cu societatea civilă pe marginea proiectului de modificare au durat jumătate de an. „Am avut numeroase discuţii de ordin profesional, atât cu reprezentanţi din sfera politică, cât şi cu cei ai organizaţiilor neguvernamentale, reprezentanţi ai societăţii civile, bisericilor tradiţionale care desfăşoară activităţi sociale. Concluziile acestor discuţii mi-au întărit convingerea că, în România, este necesară adoptarea unei reglementări legislative în acest sens”, a declarat Korodi.
Deputatul a precizat, pe scurt, prevederile iniţiativei legislative, declarând că „amplasarea aparatelor destinate jocurilor de noroc trebuie restrânsă exclusiv la spaţiul cazinourilor, deoarece reprezintă o problemă socială gravă, îndeosebi în cazul familiilor cu venituri mici”.
Korodi a amintit, totodată, şi conţinutul opiniilor care sunt împotriva introducerii unei iniţiative legislative de acest gen. Deputatul U.D.M.R. este de părere că persoanele care apelează la jocurile de noroc în cazinouri dispun de o situaţie financiară adecvată, iar în cazul acestora, o pierdere nu cauzează probleme deosebite din punct de vedere psihologic. „Însă, în cazul familiilor cu venituri modeste, situaţia este cu totul diferită, deoarece unde există numai una sau două persoane care realizează venituri, pierderile financiare de acest gen creează probleme deosebite, deci trebuie adoptate măsuri pentru stoparea lor”, a explicat Korodi.
Deputatul U.D.M.R. a menţionat, de asemenea, că în regiunea Ciuc, pe parcursul anilor trecuţi, au fost semnalate numeroase cazuri de suicid cauzate de pierderi financiare în urma practicării jocurilor de noroc de acest gen.