Primarul Nicolae Robu a inaugurat astăzi strada Dunărea, care a fost modernizată pe toată lungimea ei. Este vorba de o lucrare de aproximativ 1.5 kilometri. Pe lângă turnarea de asfalt, municipalitatea a amenajat și 21 de locuri de parcare. Proiectul a fost executat de firma Reparații Stradale Generale (RSG) și a costat 685.000 de lei, bani din bugetul local.
„Inaugurăm astăzi o lucrare importantă, de amenajare a unei străzi destul de lungi, de 1,5 kilometri, este vorba despre strada Dunărea, o stradă pe care calitatea carosabilului a fost foarte proastă, iar acum, după ce s-a aşternut covor asfaltic, totul arată civilizat şi foarte funcţional. Au fost amenajate aici şi un număr de 21 de locuri de parcare. Lucrarea a fost executată de firma Reparaţii Stradale Generale (RSG) şi valoarea lucrărilor este de 685.000 de lei, banii provenind de la bugetul local. Încă o dată am demonstrat că ne preocupă în egală măsură zonele centrale şi zonele mai marginale ale oraşului” s-a lăudat primarul.
Lucrările au vizate, din păcate, doar covorul asfaltic de pe stradă, iar asupra trotuarelor, aflate în stare avansată de degradare, nu s-a intervenit deloc. Mai mult, spațiile verzi de pe marginea șoselei au fost ignorate și ele, și sunt folosite pe post de parcări improvizate. Edilul a explicat că intervenția la trotuare se face de către altă firmă, dar că urmează, cât de curând, să se lucreze și acolo.
„Lucrarea de amenajare a trotuarelor aparţine altor firme, pentru că licitaţiile pe sectoare în oraş au fost distincte pentru carosabile, respectiv pentru trotuare. Firmele care se ocupă de trotuare lucrează la tarife mult mai scăzute decât cele care se ocupă de carosabile şi acesta este motivul pentru care se licitează distinct. Nu vă pot spune exact când vor începe lucrările şi la trotuare, dar pot garanta că se va ajunge cât de curând şi la trotuare” a explicat edilul.
Spațiul verde este, însă, altă mâncare. Potrivit edilului, o parte din terenurile virane din Timișoara sunt proprietăți private sau aparțin statului, care nu se ocupă de ele dar nici nu renunță la actele de proprietate. Astfel, Robu a recunoscut că orașul are nevoie de mii de locuri de parcare și nu de spații abandonate care produc noroi și praf:
„Multe dintre aceste spaţii virane ale oraşului, cele mai multe de fapt, nu aparţin primăriei. Sunt fie terenuri private, fie terenuri ale statului român. Sunt o mulţime de terenuri ale statului român pe care, de la începutul mandatului meu, mă zbat să le aducem în patrimoniul primăriei pentru a le şi folosi şi evident pentru a le îngriji, cel puţin. Nu am reuşit, statul ţine de ele și nici nu le îngrijeşte. Nu cunosc regimul de proprietate al acestor terenuri de pe Dunărea, dar nici într-un caz ele nu dau o notă de civilizaţie Timişoarei, iar lipsa locurilor de parcare îi determină pe cetăţeni să-şi lase maşinile pe spaţiile verzi. Timişoara are nevoie de mii şi mii de locuri de parcare. Noi trebuie să înţelegem lucrul acesta şi să nu mai tot comentăm la orice deranj, la orice intervenţie care se face, pentru că, de exemplu, în zona Soarelui, unde s-a intervenit și am reuşit să facem amenajările, lumea este încântată că nu mai ştie ce e ăla noroi şi ce e ăla praf”, a încheiat Robu.