Spectacol total la 150 de ani de ”Poliție de Frontieră”, la Timișoara FOTO/VIDEO

- Advertisement -
Joi, 24 iulie 2014, se împlinesc 150 de ani de când, prin Înaltul Decret Domnesc nr. 893/24 iulie 1864 al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, se prevedea organizarea grănicerilor din Moldova după modelul celui din Ţara Românească şi unirea celor două corpuri grănicereşti, de dincoace şi dincolo de Milcov, care făceau parte integrantă din armată, aflându-se sub autoritatea nemijlocită a Ministerului de Război.

Prin Regulamentul nr. 1943 din 22 decembrie 1869 asupra serviciului grănicerilor, se conferă un prim cadru organizatoric şi funcţional armei grănicerilor, iar prin Decizia Ministerului de Război nr. 57 din 13 august 1870 se face o delimitare mai clară a punctelor principale şi secundare de graniţă în vederea unei mai bune încadrări, în funcţie de importanţă şi dificultate. Ulterior, activitatea la frontieră, a fost reglementată prin diverse Decizii şi Ordine ale Miniştrilor Apărării şi de Interne, prin care s-au creat sau desfiinţat diverse puncte de frontieră.

Cu această ocazie aniversară, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a expus în Piața Victoriei din capitala Banatului echipamente și tehnica din dotare, de la autospeciale de intervenții în diferite cazuri, la armament sau chiar câinii special antrenați pentru a efectua diferite misiuni.

De departe, cei mai încântați de ”exponate” și tehnică au fost copii, prezenți în număr mare pentru a vedea demonstrații de dresaj canin, dar și pentru a mânui pistoalele și puștile din dotarea polițiștilor de frontieră. La eveniment au luat parte și o serie de reprezentanți ai administrației publice locale.

Un moment important al evenimentului de astăzi, cu prilejul ”Zilei Poliţiei de Frontieră Române”, pentru cadrele poliţiei de frontieră, îl constituie avnsarea în grad. Pentru rezultate bune şi foarte bune în activitatea profesională au fost avansaţi înaintea îndeplinirii stagiului minim 23 ofiţeri de poliţie şi 55 agenţi de poliţie. De asemenea, au fost avansaţi 34 ofiţeri de poliţie şi 332 agenţi de poliţie care au îndeplinit stagiul minim în gradul profesional şi celelalte condiţii prevăzute de dispoziţiile interne.

Recent, au fost repartizaţi in cadrul I.T.P.F. Timişoara 23 de ofiţeri din cadrul Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, precum şi 12 agenţi din cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea.

Pentru promovarea şi întărirea relaţiilor cu mass-media din municipiul Timişoara a avut loc la Clubul Municipal Sportiv Timişoara – Poligonul “Diana”, “Cupa Presei la tir”, la care au participat reprezentanţi din presă scrisă şi audiovizuală, alături de poliţiştii de frontieră din cadrul Detaşamentului de Sprijin Operativ. Primele trei locuri au fost ocupate, în urma punctajului acumulat la tragerea cu pistolul ”glock de 9 mm”, după cum urmează:
– Locul 1 – Radu Constantin (Vocea Timişului);
– Locul 2 – Opriș Mircea (Jurnalul Naţional);
– Locul 3 – Silaghi Valentin (Pressalert).

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=CORJjh8_ILo&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Vrei să devii polițist? IPJ Timiș te așteaptă!

Începând de astăzi, 17 iulie și până pe 27...

Targul de Craciun din Timisoara are patinoar uriaș! Vezi programul complet!

Târgul de Crăciun din Timişoara aduce, în acest an,...

FOTO Centrul Timisoarei, ticsit cu noi cosuri de gunoi scumpe! Sunt si patru in 50 de metri

Municipalitatea timișoreană a cumpărat peste 50 de coșuri de...

150 de ani de la prima cursa a tramvaiului tras de cai, la Timisoara

Societatea de Transport Public din Timișoara (STPT) aniversează 150...

Targul de Pasti din Timisoara se deschide maine. Vezi PROGRAMUL!

Târgul de Paști organizat de municipalitatea timișoreană se deschide,...