Lefuri între 600 şi 1.000 de euro pentru cei fără facultate

- Advertisement -

În ţara absolvenţilor „la kilogram”, în care visul fiecărui student este de regulă un job confortabil de birou într-o multinaţională, există o lipsă acută de meseriaşi. Salariile celor care se dedică unei meserii tehnice, pentru care nu le trebuie facultate pot ajunge şi la 3.000 de lei pe lună. Şi în această categorie, IT-ul ocupă un loc fruntaş, cu meserii ca webdesigner sau page tester, pentru care contează mai mult portofoliul. Potrivit specialiştilor în recrutare, meseriile pentru care nu este nevoie de facultate, în care se dau cele mai mari salarii, sunt cele de şef depozit, tehnician, specialist logistică, specialist în protecţia muncii şi cele din IT&C, care presupun realizarea de aplicaţii. Pentru acestea, salariul variază între 600 şi 1.000 de euro, însă la acest moment sunt foarte căutaţi şi oamenii specializaţi în meserii tehnice, cum ar fi lăcătuşii mecanici, strungarii, mecanicii auto sau lucrătorii în construcţii.

Meseriaşii au lefuri de invidiat

Potrivit ejobs.ro, domeniile tehnice pentru care sunt disponibile acum cele mai multe posturi, dar care sunt şi cele mai atractive din punct de vedere salarial, pentru angajaţi sunt: construcţii, instalaţii, amenajări, inginerie, industria de maşini, echipamente, mecanică şi service auto, industria textilă, design vestimentar, reperatii, întreţinere şi service. Salariul unui sculer-matriţer, reglor, sudor sau prelucrător prin aşchiere sau electrician variază între 1.500 şi 2.000 de lei, în timp ce un şofer poate ajunge să câştige şi 2.500 de lei lunar. „Cei ce au absolvit licee profesionale trebuie să demonstreze că pot desfăşura, chiar dacă la nivel de entry level, meseria pentru care s-au pregătit, pentru că pe piaţa muncii este o nevoie imensă nevoie de forţă de muncă calificată”, spune Laura Chilom, PR manager ejobs.ro. Cum şcolile de meserii nu mai sunt active, există o mare lipsă de oameni calificaţi pe aceste meserii. Instituţiile statului au sesizat această lipsă pe piaţa muncii şi au vehiculat ideea introducerii unui bacalaureat profesional, precum şi a reînfiinţării şcolilor de meserii. „În România este un deficit major în rândul tehnicienilor, muncitorilor calificaţi şi operatorilor în producţie. Tinerii care vor obţine o diplomă de calificare în urma bacalaureatului profesional vor avea toate şansele să îşi găsească destul de facil un loc de muncă”, spune Branch Managerul Manpower România, Liliana Graure.

O.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Deputatul de Timis, Marilen Pirtea explica de ce nu au fost eliminate si pensiile militare

”În dezbaterile despre pensii, principiul echității și principiul contributivității...

IMM-urile din Vest pot beneficia de finantari nerambursabile de pana la un milion de euro

Întreprinderile mici și mijlocii pot beneficia de finanțări cuprinse...

Peste doua mii dintre angajatii ANAF, dati afara? O spune ministrul!

Digitalizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) programată să...

Din aceeași categorie

Bătaie de joc! Angajații STPT au ajuns să-și ia salariile pe categorii de simpatii și pe sub mână, că nu ajung banii la toată...

Niciodată, dar absolut niciodată, soarta Societății de Transport Public...

Au crescut salariile la Posta Romana! Compania spera sa acopere ”gaurile” de personal, inclusiv în Timiș

Poşta Română a efectuat, începând cu 1 noiembrie 2018,...

Nicolae Robu, foc si para pe angajatii din primarie: „Cât de bolnavă este această instituție”

Cuvinte grele aruncate de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, la...

Scaderi de salarii in Primaria Timisoara. Cine sunt angajatii de care primarul e nemultumit

Salariile angajaţilor din administraţia locală din întreaga tară au...

Senatoarea Gorghiu cere demisii in PSD pentru scaderea salariilor a mii de romani

Cu funcţiile pe care le deţin - aşa crede...