15.000.000 de euro, atât a plătit Primăria Timişoara, de la bugetul local, în 2017, pentru gratuiăţile acordate mai multor categorii de cetăţeni pe mijloacele de transport în comun. Din 2012 pe lista celor care se pot plimba gratis cu autobuzele şi tramvaiele regiei au fost incluşi elevi, studenţi, dar şi membrii de asociaţii şi ONG-uri. Acum, pe lista se vor adăuga elevii de clasă pregătitoare şi preşcolarii, sportivii şi angajaţii instituţiilor de cultură.
„ Art. 1, alin 1, Secţiunea 1 – GRATUITĂŢI, lit. e) se completează cu elevii din clasa pregătitoare şi va avea următorul conţinut:,, e) Gratuitate pentru elevii clasei pregătitoare, elevii ciclului primar şi gimnazial, care frecventează instituţiile de învăţământ din Municipiul Timişoara. Aceştia vor circula gratuit pe mijloacele de transport public de persoane pe baza cardului emis de STPT. Ridicarea cardului se va face în baza carnetului de elev vizat la zi şi a certificatului de naştere, de la toate punctele de vânzare STPT (chioşcuri de bilete şi Centrul de Gratuităţi cu sediul în Timişoara, Bd. Dâmboviţa, nr. 1-3). Facilitatea se acordă inclusiv pe perioada vacanţelor şcolare”.
Art. 1, alin 1, Secţiunea 1 – GRATUITĂŢI, lit. f) se completează cu sintagma sub elevii clasei pregătitoare şi va avea următorul conţinut: ,,f) Copiii preşcolari (sub elevii clasei pregătitoare) din Municipiul Timişoara vor circula gratuit pe mijloacele de transport public de persoane”.
– Art. 1, alin 1, Secţiunea 1 – GRATUITĂŢI, lit. s) se completează, in sensul introducerii şi entităţilor sportive, şi va avea următorul conţinut: ,,s) Gratuitate pentru entităţile în domeniul transporturilor, precum şi pentru entităţile sociale, culturale, sportive, educaţionale şi muzee, pe baza cardului eliberat de către STPT. Instituţiile vor transmite tabele cu persoanele beneficiare, iar cardurile vor fi emise individual în baza BI/CI în original”, se arată în proiectul care va fi supus la vot la primul plen de consiliul local din acest an. Protocolul de acordare a gratuităţilor va fi modificat pentru ca numele RATT să fie schimbat în STPT, asta după ce fosta regie s-a transformat în societate comercială, ca să poată accesa fonduri europene.