Consilierii locali ai PSD Timișoara, scrisoare deschisă către ”primar, profesor universitar doctor inginer Nicolae Robu”

- Advertisement -

Vineri, 3 iulie 2015, de dimineață, o echipă a unui post local de televiziune a fost agresată de șeful de șantier din Piața Unirii, iar la momentul în care imaginile au ajuns în fața primarului Timișoarei, acesta a spus că regret nespus incidentul și că va lua măsuri împotriva celui care se face vinovat.

Ca urmare a acestui incident, pesediștii din Timișoara s-au decis să-i transmită primarului o scrisoare deschisă adresată în zeflemea cu: ”Domnule primar, profesor universitar doctor inginer Nicolae Robu”. Social-democrații anunță că au decis să adreseaze scrisoare deschisă primarului Timișoarei ca urmare a ultimelor declaraţii făcute de Robu la adresa Partidul Social Democrat ”şi, mai ales, datorită ultimelor evenimente care s-au petrecut în oraşul pe care încă îl administraţi”.

”Aţi repetat, domnule primar, de nenumarate ori, că grupul consilierilor PSD din cadrul Consiliului Local al Municipiului Timişoara este “Grupul împotriva Timişoarei”. Aţi încercat, fără succes ce-i drept, să ne lipiţi această titulatură în încercarea disperată de a vă ascunde nerealizările şi de a ne pune pe noi într-o lumină negativă. Ne-aţi numit aşa când am spus cu voce tare, exact cum nu vă place dumneavoastră, că nu e normal ca poliţiştii locali să păzească ghivece de flori iar pe străzile oraşului să domnească neliniştea. Ieri, domnule Robu, o echipă de jurnalişti a fost agresată în plin centru al Timişoarei de şeful de şantier care gestionează reabilitarea centrului istoric. Poliţia locală, cea pe care o trataţi ca un general de armată, lipsea cu desăvârşire din zonă. Ne întrebăm acum, cine e împotriva Timișoarei și a timișorenilor?

Ne-aţi mai apostrofat şi când am atras atenţia asupra lucrărilor din acelaşi centru istoric. Ne-aţi certat în şedinţele de plen ale Consiliului Local, în ziare şi în emisiuni televizate. După o lună, tot dumneavoastră provocaţi crize de râs când motivaţi lipsa muncitorilor de pe şantiere spunând că aceştia sunt plecaţi la cosit de fân sau că au treburi în gospodăriile proprii. Da, din nou ne întrebăm cine nu apără interesele timișorenilor!

V-aţi înconjurat, domnule primar, de oameni care vă ţin isonul în tot ceea ce faceţi şi vă aprobă slugarnic în tot ceea ce spuneţi. Nu suportaţi o critică, fie ea şi constructivă, vă produce iritări majore orice solicitare sau propunere venită din partea unor oameni care nu sunt în anturajul dumneavoastră politic. Noi, domnule primar, credem că nu este normal şi vom continua, fie că vă place sau nu, să sancţionăm derapajele dumneavoastră verbale sau lipsa de reacţie la lucrurile cu adevărat importante care ar trebui să se petreacă în Timişoara.

În urmă cu două săptămâni, în cadrul unui interviu, spuneaţi, cu subiect şi predicat, că există riscul ca Timişoara să piardă finanţarea europeană pentru lucrările din centrul istoric dacă acestea nu sunt finalizate la timp. Tot dumneavoastră, domnule primar, aţi mai spus că aceasta nu e o mare problemă şi că important e să fim sănătoşi. Încă o data, cine nu apără interesele timișorenilor?

Cu ocazia ultimei ieșiri publice pe care aţi avut-o, ne-aţi jignit și atacat din nou, în stilul caracteristic. Terchea-berchea, domnule primar, nu este o expresie care ar trebui să vă facă mândru, nu așa vorbește un cadru universitar și nici un primar al unui oraș de talia Timișoarei”, se arată în scrisoarea deschisă, semnată de ”Grupul consilierilor PSD din cadrul CL Timișoara”.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare