500 g faina
300ml apa
40ml ulei
1 lingurita sare
1 lingura zahar
1 pachet 25 g drojdie proaspata
pentru foaia de aluat e nevoie de:
125 g margarina (unt)
70 g faina
UMPLUTURA
nutela; branza; gem; dupa preferinte
MOD DE PREPARARE :
Se framanta un aluat elastic din ingredientele de mai sus si se pune la dospit pana isi dubleaza volumul.
Separat margarina rece se amesteca cu faina pana se omogenizeaza.
Aluatul crescut se intinde intr-o foaie rotunda mai groasa, peste care se intinde amestecul de margarina si faina .Aluatul se taie in 8 bucati (mijlocul ramane netaiat) care se impatura spre mijloc pana se formeaza un cerc.apoi se intinde dinnou o foaie rotunda si se repeta operatia de pliere.Aluatul astfel adunat se lasa 5 minute sa se odihneasca si apoi se intinde o foaie dreptunghiulara care se imparte in fasii din care se formeaza cornulete, care se umplu dupa preferinte si gusturi. Se pun intr-o tava unsa cu ulei si se introduc in cuptorul incalzit la foc mediu pentru aprox. 20-25 min.(pana devin rumene) .Se scot se lasa la racit si apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta Buna!!!