Giurgiu Bogdan, tânărul olimpic pasionat de ştiinţe exacte

- Advertisement -

Atunci când inepţia este la mare căutare în societatea în care trăieşti, este dificil să te afirmi prin altceva. Atunci când nonvalorile sunt lustruite la televizor, iar posesorii lor sunt ridicaţi în slăvi, este dificil să te afirmi prin altceva. Însă, nu toate corăbiile sunt scufundate, şi, poate, cei care se află acuma după băncile şcoliilor vor avea grijă de viitorul intelectual al României.
Giurgiu Bogdan-Andrei este unul dintre tinerii care au reuşit să se elibereze din sufocarea vieţii cotidiene, unde majoritatea tinerilor aspiră spre cariere în fotbal sau modelling. Este elev în clasa a XI-a, la ştiinţele naturii, în cadrul Colegiului Naţional Bănăţean din Timişoara, unde şi-a făcut intrarea cu o medie aproape perfectă, 9.91. Încă din clasele primare a avut rezultate exemplare la scoale iar, în ceea ce priveşte concursurile, este olimpic la chimie, biologie şi matematică aplicată.
Îl citează pe Octavian Paler, vorbeşte cu entuziasm despre reuşitele sale şi îndeamnă pe toată lumea să lupte până la capăt pentru visele şi dorinţele lor. Bogdan nu este doar una dintre valorile locale, ci şi un exemplu de urmat pentru mulţi.
„Aşa cum spunea Octavian Paler, atunci când te pasionează un lucru, munca devine o joacă, o plăcere iar mintea şi spiritul îţi întineresc”, povesteşte exaltat elevul. „Mulţi privesc concursurile ca pe ceva greu, obositor şi inaccesibil.Eu cred că totul se rezumă în acest caz la pasiunea pentru un anumit subiect, la creativitate, la perseverenţă şi bineînţeles, puţin noroc.Astfel, concursurile sunt o bună modalitate de a aprofunda ceea ce îţi place, de a-ţi măsura capacităţile şi de a te cunoaşte pe tine”.
Tânărul timişorean a luat premiul al II-lea la Olimpiada Naţională de Chimie, precum şi menţiune, atât la Olimpiada Naţională de Biologie şi la cea de Matematică Aplicată, în 2013. La Concursul Regional de Fizică „Constantin Salceanu”, organizat de Universitatea de Vest din Timişoara, a fost premiat cu o menţiune specială, iar la Concursul Judeţean de Chimie „O. Larionescu” din noiembrie 2012, a luat premiul al III-lea.
„Nu trebuie să-i priveşti pe ceilalţi concurenţi ca pe nişte rivali, ci trebie să îi cunoşti aşa cum sunt ei pentru ce de la fiecare ai o lecţie importantă de învăţat.Poţi să cunoşti oameni şi idei noi, poţi lega prietenii cu cei cu care ai pasiuni în comun şi poţi să înveţi să lucrezi în echipă.În realitate, experienţa este cel mai important lucru pe care îl poţi câştiga într-un concurs, mai important decât premiile în sine.” a mai spus elevul.
În timpul liber, lui Bogdan îi place să cânte la chitară, să vizioneze filme şi să practice schiul. Tânărul aspiră spre o carieră în medicină, fie ca şi chirurg generalist, fie pentru o specializare în microchirurgie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Patru candidaţi au rămas în cursa pentru funcţia de director al Poliţiei Locale Timişoara!

Patru candidați admiși la concursul pentru postul de director...

Interes mare pentru a lucra în Primăria Timişoara! 67 de candidați s-au înscris pentru cele 20 de posturi scoase la concurs

La concursul pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul aparatului...

Angajări din sursă externă la Poliție! În Timiș sunt disponibile 18 posturi

Inspectoratul de Poliție Județean Timiș scoate la concurs 18...

38 de clase modulare se montează, în această vara, pentru elevii din Timisoara

A început procesul de montare a noilor clase modulare...