Izolatorul groazei! Sindromul “Odobescu” se manifestă din plin în “izolatorul” de la Spitalul CF Timisoara

- Advertisement -

A fost nevoie, chipurile, de mai bine de 30 de zile de la decretarea stării de urgentă, ca timișorenii sa înțeleagă că, deși nu a fost atins, încă, vârful pandemiei, sistemul sanitar local este, deja, la pământ.

Cuvintele de ordine, care domnesc în unitățile sanitare, sunt haosul, panica, condițiile precare ale spitalelor și lipsurile materialelor sanitare. Astăzi, multe dintre unitățile sanitare locale au doar planuri de acțiune pe hârtie, planuri de diverse culori, în funcție de situațiile critice sau non-critice: roșu, galben, verde. Atât și nimic mai mult…

Primul semnal de alarmă, privind sistemul sanitar local, a fost tras la Maternitatea “Odobescu”. In prima fază, tartorii instituției, in frunte cu primarul Timișoarei, Nicolae Robu, au sărit ca arși, negând cu vehemență evidența, strict pe rațiuni politice.

Toti cei care au semnalat disfuncționalități, ilegalități și managementul defectuos din parohia municipalității au fost catalogați, fie nemernici sau ticăloși fie tonomate sau veninoși. Un limbaj absolut demn de un primar! Nici când DSP Timiș a intervenit, instituind circuite medicale, inexistente pana atunci, și nici când instituția a împărțit amenzi pentru proasta organizare, municipalitatea nu a văzut nimic grav, rezumându-se să declare că…amenda a fost plătită.

Astăzi, culegem roadele “profesionalismului” și a declarațiilor “logice”: tot mai multe gravide, lehuze și nou-născuți, care au frecventat Maternitatea “Odobescu”, sunt infectați cu Covid-19. Asta pentru ca, în timpul pseudo-carantinării de la “Odobescu” au fost testate doar cadrele medicale, nu și pacienții sau copiii. De parca personalul sanitar asista la nașteri cu ajutorul… tele-medicinei, fără contact direct cu asigurații sistemului de sănătate.

Tot astăzi, Nicolae Robu schimba, în stilul consacrat, discursul: “Greu de stabilit cum s-au petrecut (infectările din maternitate, n.a.) și asta nu înseamnă că trebuie să-i speriem pe oameni, pe mămicile care, până una alta, acolo nasc, că nu există alternativă. Ca logică nu dau verdicte, dar să exprim păreri în baza logicii pot să exprim, cred că pe traseul unde au fost mămica și bebelușul, au fost în Lupeni. Asta nu înseamnă că e cineva vinovat. Dar există o expunere”.

Bun, toată lumea, care e de specialitate și în domeniul medical, nu părerologii, știe ca nu e deloc greu de stabilit cum s-au infectat mămicile și nou-născuții. Pentru asta exista anchetele epidemiologice! Și mai e o chestiune, dovada ca părerologii nu înțeleg sistemul sanitar. Sa spui ca ultimii doi infectați, mama și nou-născutul, vin cu virusul din Lupeni, în condițiile în care femeia a născut la “Odobescu” pe 1 Aprilie a.c, fiind externată, împreună cu copilul, cinci zile mai târziu, nu are nicio legătura cu “logica”.

Mai mult, sa emiți iar “păreri în baza logicii” și sa NU te întrebi cum de a ajuns o femeie din Lupeni-HUNEDOARA, sa nască la “Odobescu” în Timișoara, în condițiile în care LEGEA a fost flagrant încălcată, atâta timp cât pe traseul nașterii există maternități funcționale la Petroșani și la Deva, din nou, nu are nicio legătura cu logica, ci cu părerologia!

Izolatorul groazei

In urma cu doua zile, voceatimisului.ro a atras atenția și asupra unei situații existente și la Spitalul CF Timișoara. Practic, un semnal de alarma și un strigat de disperare, tras de un cadru medical: “Poate pe hârtie circuitele sunt funcționale dar, în realitate, spitalul fiind vechi, nu exista posibilitatea separări complete a circuitelor : de exemplu pacienții suspecți, care apoi pot fi pozitivi, sunt introduși în curtea spitalului pe aceeași poarta pe care intra tot personalul sanitar. Avem putin material de protecție, iar cele aproximativ 200 combinezoane de protecție le avem din donații și, dacă se folosesc conform protocolului, ajung pentru 7-8 zile. In pavilionul, unde vor fi internați cei 30 de pacienți cu COVID, exista doua toalete și doua dușuri, la care nu curge apa calda . Spitalul este în centru și geamurile dau în strada. In cazul în care se face aerisirea saloanelor, sub geamuri, se afla trotuarul. Atitudinea medicilor din spital  se rezuma la faptul ca stau la 2 metri de pacient, iar asistenta și infirmiera sunt cele care vin în contact direct cu pacientul. Nici vorba de o echipa, care se presupune ca ar trebui sa lucreze împreună”.

Mai mult, pe lângă toate acestea, o instalație de oxigen, veche de 40 de ani, care funcționează defectuos și care risca sa cedeze, în orice moment: Reductoarele cu umidificare oxigen, aflate în dotare, au o vechime de peste 40 de ani. Nu se mai fabrica și nu mai sunt pe piață piese de schimb, pentru ca instalația sa fie reparata și adusă în parametrii normali de funcționare. Astfel, pot apărea defecțiuni de reglare a presiunii oxigenului litru/minut, ceea ce ar scoate din uz întreaga instalație”.

Astăzi, tocmai pentru ca au existat discuții și contradicții vizavi de condițiile din Spitalul CF Timișoara, suntem în măsura sa va prezentam un material video, privind condițiile din “izolatorul” Spitalului CF Timișoara, unitate din linia a doua de sprijin împotriva Covid-19. Suntem de-a dreptul curioși sa aflam, public, care este părerea celor de la DSP Timiș și dacă acest “șopron”, denumit “izolator”, are sau nu avizele de funcționare?! Imaginile spun totul….

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=YE0PCzCuuQA&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie