Condiții demne de un cătun pentru locuitorii din Dumbrăvița. Aceștia sunt nevoiți să se încalțe cu cizme de cauciuc de câte ori ies din casă, pentru a nu se umple de noroi pe pantofi și haine. În urma ploilor din ultimele zile, pe multe străzi apa a ajuns chiar la 40 de centimetri.
Se află la câțiva kilometri de Timișoara și totuși nu beneficiază de condiții decente de trai. Este vorba despre comuna Dumbrăvița, ai cărei locuitori sunt nevoiți să se adapteze condițiilor proaste, deoarece administrația locală nu ia măsuri.
„Oamenii sunt disperați. De 4 luni ies în cizme de cauciuc din casă și în mașină își iau pantofii. Ce poate fi mai frumos luni dimineața la ora 05:00 decât sunetul alarmei de la mașină, alarmă declanșată de valurile de pe stradă. Și elanul cu care trebuie să mergi la muncă dacă ai cum…. Mulțumim administrației că pe lângă drumul în lucru (promis asfaltat în campanie în 2 luni) se mai creează rigole ce vor trebui să colecteze apa de pe 3 străzi. Trotuarul spart care blochează accesul e … ca să știm că trebuie sacrificii. Oare cum și unde se va duce apa?. Pentru „amuzament” câteva imagini… O săptămână frumoasă tuturor”, ne-a scris un cititor, care ne-a trimis și câteva imagini.
Locuitorii spun că lucrările pe mai multe străzi s-au oprit după alegerile locale, în ciuda promisiunii primarului reales de a le asfalta. Aceștia au făcut și o solicitare pentru a afla de ce întârzie lucrările, dar nu au primit niciun răspuns până acum. Singurele informații obținute au fost de la firmele care se ocupă de lucrări, care ar fi sistat totul deoarece nu au fost plătite.
„Din păcate și noi cei de pe strada George Coșbuc suntem în aceeași situatie. La mijlocul străzii și la un capăt al străzii s-au format bălți de 40 de cm și e riscant să treci prin ele. Nu știu ce se întamplă cu firma care asfaltează, dar nu e normal așa ceva. Cu toate că o parte din vină îi aparține fimei care a efectuat lucrarea, cred că cea mai mare vină și răspundere îi aparține primăriei pentru ca rolul ei este de mediator, să interactioneze cu locuitorii și cu cei care s-au angajat să facă lucrarea. Incă astept o informare oficială din partea primăriei legată de planificare. Am înțeles că firmele ce au scos pământul nu și-au primit niciun ban de la primărie pentru ce au efectuat până acum și de aceea au sistat orice lucrare. Am ajuns să nu ne mai dorim asfalt dacă ăsta e prețul care trebuie plătit ca să ai asfalt”, ne-a transmis un alt cititor.
Suntem curioși cât timp trebuie să mai treacă până când autoritățile locale vor lua măsuri.