Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Pensionarii de mâine vor plăti împrumuturile de azi de la FMI! Concluzia? În România se va muri de foame

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Pensionarii de mâine vor plăti împrumuturile de azi de la FMI! Concluzia? În România se va muri de foame 1

Persoanele care au acum salarii de 1.000 – 1.500 de lei vor primi pensii de aproximativ 500 de lei. Situația în care se află actualii salariați, viitori pensionari, a fost discutată la nivelul Camerei Deputaților.

 

Timişorenii cu salarii sub medie vor muri de foame la bătrânețe, dacă salariile lor se vor menține la cuantumul actual. Aceştia vor ajunge să aibă pensii de aproximativ 500 – 700 de lei la bătrînețe, bani din care nu vor reuși nici măcar să își achite facturile și să își cumpere medicamentele, în contextul inflaţiei şi a scumpirilor preconizate.

Un semnal de alarmă privind situația actualilor salariați din întreaga țară a fost tras în această săptămînă de președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, Maria Eugenia Barna. Deputatul  a afirmat că actualul nivel de salarizare din România va împiedica obținerea de pensii adecvate unui nivel de trai decent, astfel că salariatul sărac de astăzi va deveni pensionarul sărac de mîine. În opinia Mariei Barna, la nivel național sînt obligatorii creșterea numărului locurilor de muncă, majorarea salariilor și îmbunătățirea sistemului educațional și de calificare profesională. Aceasta a precizat că și reprezentanții Fondului Monetar Internațional au fost mirați de faptul că statul român nu are grijă de tinerii săi, afectați de șomaj și de educația precară.

Conform spuselor reprezentanților Casei Județene de Pensii Timiş, timişenii care au acum un salariu de 1.000 de lei vor avea o pensie de cel mult 400 de lei, iar cei care au salarii de 1.500 de lei vor primi pensii de cel mult 600-700 de lei.

Pilonul doi de pensii va asigura un plus de venituri la vîrsta a treia, însă nu va fi vorba de sume prea mari. E bine să punem bani deoparte pentru vremea bătrîneții, în conturi bancare sau în fonduri private de pensii“, e concluzia neoficială a acestora.

Calculul pensiei se face luând în considerare valoarea punctului de pensie, cuantumul salariilor beneficiarului și cuantumul salariului mediu pe economie. În prezent, un punct de pensie are valoarea de 732,8 lei, ceea ce înseamnă că o persoană ale cărei salarii au fost, de-a lungul timpului, egale cu salariul mediu brut pe economie, va primi o pensie egală cu un punct de pensie, adică puțin peste 700 de lei. Puțini sunt, însă, norocoșii care se mai încadrează în aceste condiții, dat fiind faptul că salariul mediu brut pe economie depășește 2.200 de lei. Cei mai săraci salariaţi sunt  cei din Satu Mare, Covasna, Maramureș și Bihor, iar în vârful topului salariilor medii nete se află Capitala și județele Gorj, Prahova, Constanța, Argeș, Timiș, Cluj, Bacău și Iași. Chiar dacă se află pe un loc fruntaş, Timişul are foarte mulţi salariaţia cu remuneraţie sub medie, balanţa echilibrându-se datorită angajaţilor din multinaţionale.

O.T.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore