Pesediştii nu stau degeaba: „Împreună pentru Timişoara” nu se poate traduce în „EU conduc Timişoara”

- Advertisement -

Declaraţia primarului Nicolae Robu, făcută joi, referitoare la „vicele” Traian Stoia, prin care cerea public ca acesta să fie înlăturat din funcţia pe care o deţine în cadrul Primăriei Timişoara a încins spiritele, iar reacţiile nu au întârziat să apară.

Primul pesedist care „a pus piciorul în prag” este preşedintele executiv al social-democraţilor din Timiş – Adam Crăciunescu. Acesta îi reproşează edilului-şef al urbei bănăţene că „Împreună pentru Timişoara” nu se poate traduce în „EU conduc Timişoara”, aşa cum reiese din atitudinea lui Robu.

„Timişoara are, ca orice altă entitate administrativă din România, un Consiliu Local şi un Primar care, împreună, funcţionează ca autorităţi ale administraţiei publice locale şi rezolvă treburile publice din comune, oraşe şi municipii, în condiţiile legii. Majoritatea în Consiliul Local Timişoara este USL, aşa cum este şi Nicolae Robu, primar USL. Astăzi, domnia sa a demonstrat însă altceva. Conform protocolului alianţei, dl. Robu trebuia să convoace o întâlnire în care să-şi exprime punctele de vedere faţă de viceprimarul Traian Stoia, nu să iasă public şi să facă declaraţii războinice care să pericliteze funcţionarea uniunii” a anunţat Crăciunescu prin intermediul unui comunicat emis joi.

„Din moment ce a decis să încalce protocolul USL, sunt nevoit să-i amintesc d-lui Robu că a ajuns primarul Timişoarei cu sprijinul USL, care înseamnă PSD + PNL + PC. Consider că PSD a avut un rol esenţial în campania electorală pentru primărie şi a adus în alianţă plus valoare substanţială care a influenţat rezultatul final al votului. PSD a manifestat permanent un grad de toleranţă ridicată faţă de acţiunile d-lui Robu chiar şi atunci când împărţirea atribuţiilor viceprimarilor a fost făcută discreţionar, iar dl. primar nu a discutat cu nimeni modul de delegare a activităţilor din Primărie. La acel moment, în februarie 2013, PSD a decis să respecte decizia primarului chiar dacă nu a fost de acord cu ea, din raţiuni de echilibru în alianţă” a completat preşedintele executiv al PSD Timiş.

Crăciunescu a abordat şi situaţia conflictuală în sine. Acesta, la fel ca şi Stoia, susţine că pesedistul a scos la iveală nereguli majore în ceea ce priveşte mafia imobiliară, fapt contestat de Robu. „Legat de conflictul iremediabil pe care îl invocă primarul Timişoarei în relaţia cu viceprimarul PSD, constat cu surprindere că dl. Nicolae Robu a devenit brusc nemulţumit de activitatea lui Traian Stoia, pe care l-a receptat încă dinainte de numirea oficială ca pe un om cu forţă de muncă, un om harnic. Este descurajator faptul că nemulţumirea d-lui Robu vine după ce Traian Stoia a scos la iveală nereguli majore legate de modul în care Primăria a pierdut în ultimii ani zeci de imobile cu valoare istorică, fapt ce prejudiciază grav şi substanţial patrimoniul oraşului, dar şi după ce a pornit campania împotriva celor care încalcă legea monumentelor. Eficienţa acţiunilor viceprimarului PSD pare să fie principalul motiv al „deranjului” domnului Robu, situaţie cu care nu putem fi de acord sub nici o formă” a încheiat Crăciunescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie