INGREDIENTE:
Blat:
8 ouă la temperatura camerei
150 g zahăr
150 g faină
Un praf de sare
Crema:
5 ouă
125g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
1 1/2pachet de unt sau margarina rama
250 ml frişcă lichidă
Glazură
125 g zahăr
Mod de preparare:
Blat: Se bat albuşurile cu praful de sare până devine o spumă deasă apoi se adăugă treptat zahărul. se bate bine până se topeşte iar la sfârşit se adăugă gălbenuşurile unul câte unul.Faina se încorporează uşor cu un tel. Din compoziţia rezultată se coc pe dosul tăvii 4-5 foi (în funcţie de mărimea tăvii) nu foarte subţiri, la 180 de grade.
Crema: Ouăle întregi împreună cu zahărul se bat bine apoi se pun pe baie de aburi şi se bat până se îngroaşă. După ce este gata se pune la răcit. Untul sau margarina se bate bine şi se adăugă treptat crema de ouă răcită. Frişcă se bate bine.
Glazura: Zahărul se caramelizează fără să se ardă şi se intine în strat subţire pe o coală de hârtie de praf de copt şi se lasă la răcit. Când s-a răcit se dezlipeşte de pe foaia de copt şi se mărunţeşte cu un ciocan.
Asamblare.Se aşează prima foaie peste care se pune crema în strat subţire şi bucăţi de zahăr caramelizat apoi următoarea foaie şi tot aşa până ultima foaie. Prăjitură se îmbracă în frişcă şi se decorează cu bucăţi de zahăr caramelizat.Se pune la frigider pentru câteva ore (eu l-am lăsat peste noapte)
Vă doresc
Poftă bună!!!