Adrian Diaconu: Asistăm la ultimele zvâcniri ale USL

- Advertisement -

Deputatul Adrian Diaconu, este de părere că ruptura USL este inevitabilă. Din punctul său de vedere, această despărțire  este benefică pentru partidele de opoziție pentru că vor crea un vid de putere de care PP-DD poate să profite. Liderul Partidului Poporului își dorește ca formațiunea politică din care face parte să revină pe scena politică cu un rol mai mare.

„În ultima săptămână se tot întâmplă lucruri și e bine că se întâmplă, e bine că nu e liniște, noi ne bucurăm că se întâmplă lucruri pe scena politică românească, semnele cutremurului din USL, noi vedem practic acum ultimele zvâcniri  Am înțeles că trebuie stabilite ultimele detalii și cum se vor număra victimele, nu că această rupere nu este deja tranșată. Sper ca în intervalul imediat următor să nu mai fim spectatori și să revenim cu un rol mai mic sau mai mare ca actori în piesa politică care va urma până la europarlamentare, prezidențiale sau cine știe, alegeri anticipate.”

Deși rămân din ce în ce mai puțini PP-DD-iști în grupul parlamentar, o bună parte din ei plecând la alte partide, din 21 de senatori aleși de electorat în 2012 au mai rămas doar trei, ceilalți 18 alegând să plece la PSD, UNPR sau PC, Diaconu este încrezător în puterea partidului condus de Dan Diaconescu și declară că fără ei, opoziția nu poate să facă mai nimic:

„În grupul nostru parlamentar ca a rămas cu 23 de deputați și 3 senatori, fără noi nu se mai poate face nici un fel de demers al opoziței, nu se poate face fără noi nici o moțiune simplă, nici o contestație la curtea constituțională s.a.m.d. ”

Pentru a proba cele declarate mai sus, deputatul a prezentat două proiecte în care PP-DD-ul are, susține Diaconu, un rol foarte important. Primul este o moțiune simplă prin care Partidul Poporului și PDL încearcă să „faulteze” PSD-ul pentru contractele de deszăpezire păguboase pentru statul român. Cele două partide susțin că deși directorul general CNADNR, Narcis Neaga, a încheiat contracte de deszăpezire de 23 de milioane de euro, țara a fost scoasă de sub munții de zăpadă de Armată și Jandarmerie.

„În această săptămână am putut proba depunerea unei moțiuni simple, textul fusese redactat de săptămâna trecută însă s-au folosit niște chichițe procedurale astfel încât s-a tergiversat o săptămână acceptarea introducerii acestei moțiuni. Ea se cheamă „Îmbogățirea baronilor PSD+PNL sau rețeta teleînzăpezirii marca Ponta”. Suntem cosemnatari a acestei moțiuni simple alături de PDL, luni va fi dezbătută și supusă votului, am vrea să fie dezbătută pe bază de argumente, aș vrea ca acele contracte încheiate pe ultima sută de metri datorită stării de necesitate să fie riguros analizate și dacă sunt încălcări ale legii cei vinovați să fie trași la răspundere. Pentru a nu știu câta oară, iarna ne ia pe nepregătite” acuză Diaconu.

Un alt exemplu oferit de liderul PP-DD este solicitarea unei comisii parlamentare de analiză a ASF (Autoritatea de Supraveghere Fiscală), proiect inițiat, de această dată, de oamenii lui Diaconescu. Proiectul se referă la investigarea acuzațiilor de corupție a funcționarilor din cadrul acestei instituții. DNA i-a reținut luna trecută pe Ilie Carabulea, și Radu Mustățea pentru dare de mită și cumpărare de influență și pe Marian Mîrzac pentru că a luat șpagă un Audi A8 și pentru trafic de influență. Mai sunt suspectate și alte persoane, precum Daniel Tudor, dostul șef al comisie de supraveghere a asigurărilor, Laura Chițoiu, soția ministrului Finanțelor, Daniel Chițoiu. Conform DNA, Carabulea și Mîrzac au reușit, în mod fraudulos, în anul 2013, să tergiverseze și să influențeze rezultatele unor controale depuse de ANF, față de societatea de asigurări deținută și controlată indirect de Carabulea, astfel încât să nu se descopere deficiențe grave de administrație.

„Tot în această săptămână am reușit să coagulăm, în jurul nostru de această dată, și să strângem 50 de semnături de la neafiliați și de la PDL pentru solicitarea constituirii unei comisii parlamentare de analiză a ASF, atât a politicii salariale și a politicii de personal. Colcăiala de sub bolovanul ridicat aruncă o anatemă asupra unei insituții care funcționează corect în întreaga lume, numai la noi s-au găsit pretexte să se facă sinecuri personale și surse de îmbogățire. Așteptăm cu nerăbdare să vedem dacă acești 50 de semnatari ai constituirii acestei comisii se vor înmulți de săptămâna viitoare, avem convingerea că opoziția va fi mult mai luată în seamă. ” a declarat Diaconu

În încheiere, deputatul PP-DD a ținut să facă o precizare legată de votul Comisiei Juridice de ridicare a imunității lui Vlad Cosma, acuzat de trafic de influență. Diaconu a explicat că nu este responsabilitatea parlamentarilor de a stabili vinovăția unui coleg din Parlament, ci aceasta este datoria Justiției, mai ales că imunitatea se referă doar la declarații și atitudini politice și nu la fapte penale prevăzute de Codul Penal.

„S-a indus în rândul tuturor parlamentarilor ideea că prin votul nostru, parlamentarii sunt puși în situația de a decide arestarea unui coleg. Nu este nici adevărat și nici moral să arunci pe umeri unor parlamentari care au meserii și pregătiri diferite, o analiză asupra vinovăției și a nevinovăției. Este o extensie nepermisă și rău interpretată a unei prevederi din constituție care spune că parlamentarii sunt feriți de a răspunde penal pentru declarații politice și atitudini politici și nu pentru dijmuirea de licitații. Din punctul meu de vedere, votul pe care l-a dat grupul nostru parlamentar pentur ridicarea imunității lui Vlad Cosma, noi nu am vrut să ne încărcăm conștiința cu blocarea bunului mers a justiției.  Însă, noi nu l-am declarat, prin votul nostru, vinova sau nevinovat.” a încheiat deputatul

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=bkHmmsOzPM4&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Liviu Dragnea despre lupta împotriva mafiei lemnului: „Soluţia nu e deloc complicată”

Transporturile ilegale de lemn ar putea fi stopate graţie...

Candidații PSD pentru alegerile parlamentare au luat startul campaniei electorale

Candidații PSD pentru alegerile parlamentare au luat startul campaniei...

O primă victorie pentru deputatul Adrian Diaconu în lupta contra mafiei pădurilor

Deputatul Adrian Diaconu a obținut o primă victorie în...

Adrian Diaconu, deputat UNPR de Timiș, propune schimbarea legii pentru lupta împotriva „Mafiei pădurilor”

Una dintre multele doleanțe ale românilor ieșiți în stradă...