Peste 400 000 de semnături!
Luând în calcul apetenţa scăzută a electoratului de a ieşi la vot, Adrian Diaconu susţine că nici în cazul europarlamentarelor nu se vor prezenta la vot cu mult peste patru milioane de romani. Deşi pentru participare o formaţiune are nevoie de două sute de mii de semnături, PP-DD a strâns deja la nivel naţional, fără să bată din uşă în uşă, patru sute de mii! Ceea ce reprezintă cel puţin zece la sută din cei care ar merge la vot. „Ar fi cazul că cei care se joacă de-a sondajele să înceteze! Sunt folosite cu bună ştiinţă ca instrument psihologic procente neadevărate, care ne situează sub pragul electoral. Scopul este să îi demotiveze pe simpatizanţii noştri şi să îi ghideze către formaţiuni cu aşa-zisă şansă”, susţine Diaconu.
Sprijin pentru cei „încercaţi, sărăciţi sau nedreptăţiţi”
Campania de sprijin a celor „încercaţi, sărăciţi sau nedreptăţiţi” de ceea ce se întâmplă în România momentului continua la PP-DD Timiş. Adrian Diaconu a adus la cunoştinţă noi cazuri disperate ale unor timişoreni de rând. „Chiar înainte de a intra la conferinţă, m-am întâlnit din nou cu un timişorean care ne-a cerut sprijinul. Omul solicita de zece ani o locuinţă socială de la primărie… Ultimul răspuns primit este simptomatic pentru felul în care sunt trataţi oamenii- ţi se înşiră o cascadă de prevederi legale, iar în final ţi se comunică faptul că reprezinţi o prioritate, dar nu ţi se precizează şi dacă primeşti sau nu o locuinţă… Omul ăsta reprezintă o <<prioritate>> de ani de zile, fără să îi fie rezolvat cazul! În tot acest timp, există atâtea clădiri ale primăriei în oraş, în plină degradare, care ar putea rezolva astfel de cazuri… mai ales că omul e dispus să pună mâna şi să repare singur ce e de reparat! Vom face o interpelare la primărie în acest caz”, susţine Diaconu.
Plecând de la un alt caz, consilierul local Petrică Folică a descoperit că sute de timişoreni care au primit hotărâri definitive şi irevocabile ale instanţei nu sunt puşi în posesie. „În decembrie anul trecut primeam de la un avocat un dosar finalizat încă din 2011. Este vorba despre o punere în posesie a unei doamne în vârstă, care se bătuse în instanţă încă din anii ’90 pentru terenul în cauză. Ei, bine, primăria nu o pune în posesie! Am tras un semnal de alarmă, dar nici până acum nu s-a rezolvat! Mai mult, intrând pe fir am aflat cu stupefacţie că este vorba de sute de cazuri de acest gen”, susţine Folică.