Succes răsunător al concertului de gospel simfonic „Oh Happy Day!”

- Advertisement -

Aproape 120 de corişti amatori participanţi la Timişoara Gospel Project şi un band rock format din cunoscuţii muzicieni timişoreni Petre Ionuţescu, Marcelle Poaty-Souami, Johnny Kui, Manuel Cătană şi Sergiu Cătană au cântat în premieră împreună cu orchestra Filarmonicii „Banatul”, şi sub conducerea muzicală a dirijorului german Dominic Samuel Fritz. Spectacolul rar de gospel simfonic a fost un eveniment muzical unic şi înălţător, un succes total atât din punct de vedere artistic, cât şi sub aspect caritativ.

Dincolo de provocarea de a cânta în această formulă inedită şi curajoasă şi intenţia de a face muzica mai accesibilă comunităţii, muzicienii amatori şi profesionişti s-au reunit pentru aceeaşi cauză bună în slujba căreia s-a pus începând din 2007 Timişoara Gospel Project: strângerea de fonduri pentru Centrul de Îngrijire Paliativă de tip Hospice „Casa Milostivirii Divine”, iar publicul iremediabil cucerit de pasiunea, entuziasmul şi explozia de energie de pe scenă a fost generos nu doar cu aplauzele, ci şi cu donaţiile.

Spectatorii au donat în cele două seri suma record de 18.126 de lei, la care se mai adaugă două sponsorizări pentru Hospice în valoare de 800 de lei, suma totală strânsă pentru beneficiar ridicându-se astfel la aproape 19.000 de lei.

La premiera din 21 iunie directorul general al Filarmonicii „Banatul”, Ioan Gârboni i-a felicitat pe corişti şi pe dirijorul Dominic Samuel Fritz, iniţiatorul Timişoara Gospel Project şi preşedintele Asociaţiei Culturale TGP, care la rândul său a declarat că pentru Asociaţie colaborarea cu Filarmonica a fost o onoare, iar viceprimarul Dan Diaconu i-a înmânat acestuia o diplomă de excelenţă acordată de Primăria Timişoara, postând apoi public pe o reţea de socializare: „Am asistat la un spectacol total, peste 100 de muzicieni amatori sub comanda unui rezervor uriaş de energie pozitivă, Dominic Samuel Fritz, alături de orchestra Filarmonicii Banatul si un band de excepţie. Şi pentru că cei care urnesc astfel de fenomene merită respectul comunităţii, am avut onoarea de a înmâna Diploma de Excelenţă a Primăriei Timişoara pentru acest proiect”.

Timisoara Gospel Project, o „aventură muzicală” deschisă timişorenilor de orice vârstă, ocupaţie, etnie sau confesiune, cu sau fără experienţă muzicală, începută în 2005 cu zece oameni şi un pian, a devenit un fenomen cultural singular şi reprezentativ pentru spiritul Timişoarei, recunoscut acum şi oficial de administraţia oraşului.

Asociaţia Culturală TGP şi Filarmonica „Banatul” mulţumesc tuturor sponsorilor, partenerilor şi partenerilor media care au sprijinit financiar sau logistic organizarea Timişoara Gospel Project 2014, şi nu în ultimul rând publicului pentru prezenţă, susţinere şi donaţiile în beneficiul Hospice-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Cinci școli din Timișoara, dotate cu senzori pentru detecția dioxidului de carbon și a nivelului de temperatură și umiditate

Primăria Timișoara a montat senzori pentru detecția dioxidului de...

Spitalul Victor Babeş din Timişoara nu va avea probleme cu încălzirea! A primit ca donaţie un cazan nou

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a primit ca...

Timişoara rămâne fără căldură! E.ON a întrerupt furnizarea de gaz către Colterm

Timişoara rămâne fără căldură. Compania E ON opreşte furnizarea...

“Două tone de monede” pentru copiii bolnavi de cancer! Şi tu poţi contribui

Academia Mămicilor din Timișoara organizează, în perioada 6 septembrie...