Institutul Oncologic de la Timişoara rămâne încă la stadiul de proiect. Asta în condiţiile în care statisticile arata ca numărul îmbolnăvirilor de cancer creşte de la o zi la alta. Teoretic, banii ar trebui să vină de la Ministerul Sănătăţii, iar formalităţile în acest sens au fost îndeplinite acum mai bine de un an. Mai exact, în 2015 atunci când guvernul aproba indicatorii tehnico-economici.
„Din analiza situației existente în România, cu precădere în zona de Vest, a rezultat necesitatea dezvoltării capacităţii spitaliceşti pentru tratarea bolii canceroase, avându-se în vedere extinderea acesteia în ultimele decade. Cancerul reprezintă a doua principală cauză de mortalitate (19,4%), după bolile cardiovasculare. Timiș este unul dintre județele cu cea mai mare rată a afecțiunilor oncologice din România, cu peste 15.000 de pacienți luați în evidență, numărul cazurilor nou apărute fiind în creștere (3.453 de cazuri nou apărute în 2014, comparativ cu 2.190 în 2008)”, anunţa Guvernul României, la finele lunii septembrie.
Prezent la Timişoara, în cadrul unei vizite la Spitalul de Copii din Timişoara, premierul Sorin Grindeanu a declarat „Haideţi să vă spun cine e de vină pentru ruina asta. S-au alocat bani pentru Institutul Oncologic şi domnii de aici, nu mai trebuie găsite mereu cauze, de cele mai multe ori cauza e locală. Domnii şi doamnele de la structurile de aici au tot anulat licitaţii şi suntem în situaţia în care deşi banii sunt alocaţi şi au fost alocaţi şi anul trecut nu au fost cheltuiţi pentru că unii nu au ştiut să facă unele lucruri locale”.