”Altar” de 6.000 de euro. Lucrarea lui Gheorghe Fikl, cea mai ”scumpă” la licitație

- Advertisement -

Licitația din luna iulie a celei mai mari case de licitație din România, Artmark, a adus un succes pentru pictorul timișorean Gheorghe Fikl, pictura sa, “Altar”, înregistrând un record de autor, cu prețul adjudecat de 6.000 de euro, confirmând astfel și în România trendul internațional al preferințelor colecționarilor pentru noile talente și pentru valoarea intrinsecă a operei. Fikl s-a poziționat pe prima poziție la recorduri de autor, alături de o suită de artiști contemporani de valoare: Ovidiu Maitec cu sculptura „Icarus” (adjudecată pentru 5.000 euro), Marc Verlan cu „Să fie pace!” (adjudecată pentru 2.500 euro), Simona Vasiliu-Chintilă cu pictura „Jocuri de copii” (adjudecată pentru 2.000 euro), Radu Rodideal cu „Inner journey to far away places” (adjudecată pentru 2.000 euro).

“Este o dovadă certă că piața de artă din România este într-o continuă expansiune. Altar este una dintre picturile reprezentative pentru crezul meu artistic și mă bucur să văd că a fost apreciată”, a subliniat Gheorghe Fikl.

Gheorghe FIKL este un pictor român din Timișoara. Acesta expune în importante galerii de artă din lume, cum sunt Gallery Schortgen din Luxembourg ( 2012) și Slag Gallery din New York (2008, 2009). Are lucrări în colecția privată a lui HRH Charles Prince of Wales.

Casa de licitaţii de artă Artmark a fost înfiinţată în 2008 și selectează, evaluează şi pune în circuitul pieţei de artă opere cu autenticitate garantată, susţinând în paralel activitatea Centrului Cultural ArtSociety, care organizează expoziţii de artă de anvergură naţională. În cei cinci ani de existenţă, Artmark, liderul pieței de artă din România (76% cotă de piață în 2013, conform datelor Indexului Pieței Românești de Artă), a organizat peste 120 de licitaţii de artă, care au pus în vânzare peste 15.000 de opere de artă şi obiecte de colecţie (dintre care, numai în 2013, aproximativ 5.000). Piața licitațiilor de artă din România s-a situat în 2013 la aprox. 15,1 milioane euro (comparativ cu valoarea de 14,6 milioane euro în 2012 și 13,7 milioane euro în 2011), într-o piață de artă ce poate fi estimată ca depășind 28 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

O firmă care a primit lucrări de 500.000 de lei de la o primărie timișeană a câștigat apoi la licitație casa… primarului

Spre norocul României și ghinionul Variașului, Nicolae Birău n-a...

Primăria Timișoara relansează licitația pentru reabilitarea termică a blocurilor din oraş!

Primăria Timișoara reia procedurile de achiziție publică pentru reabilitarea...

Două firme vor să reabiliteze Pasarela Gelu-Crizantemelor! Podul pietonal a fost construit acum mai bine de 70 de ani

Procedura de achiziție a lucrărilor de execuție pentru obiectivul...

O clădire istorică, proprietate a Primăriei, de pe strada Ştefan cel Mare, intră în reabilitare!

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a dat ordinul de începere...

A fost lansată licitaţia pentru proiectarea Muzeului Revoluţiei din 1989 la Timişoara!

PrimăriaTimișoara a lansat procedura de achiziție pentru proiectarea ...