Atracții turistice din Timișoara pentru toamna aceasta

- Advertisement -

Nu mai este un secret că orașul Timișoara este unul dintre cele mai vechi din țara noastră. În plus, acest loc minunat este plin de clădiri antice și locuri superbe pe care merită să le vizitezi măcar o dată.

Dacă nu ai fost până acum în „Mica Vienă” sau „Orașul de pe Bega”, așa cum este supranumit, toamna aceasta e un moment bun să faci o vizită de câteva zile în Banat. Detaliile impresionante ale clădirilor îți vor rămâne mult timp în minte, plimbările te vor încânta iar vechea cetate îți va purta pașii prin locuri în care nici nu visai că vei ajunge. Iată câteva dintre locurile Timișoarei pe care nu trebuie să le ratezi la o vizită acolo.

Piața Unirii

Trebuie neapărat să începem cu unul dintre locurile cele mai evidente ale Timișoarei. Piața Unirii este un loc superb în orice sezon. Farmecul acestui loc se datorează clădirilor vechi în stil baroc care au fost recondiționate cu mare grijă și străjuiesc în zilele noastre piața.

Un alt detaliu pe care nu ai cum să-l treci cu vederea este culoarea acestor clădiri. Iar dacă tot am menționat de acestea, îți vom oferi și câteva exemple de clădiri pe care le poți vedea aici.

Palatul Baroc în interiorul căruia funcționează Muzeul de Artă, Catedrala Ortodoxă Sârbă sau Coloana Ciumei sunt câteva dintre ele.

Cazinoul Militar

În trecut, aceasta era o clădire falnică, dar a reușit să treacă testul timpului cu bine. Deși nu mai este la fel de impunător, Cazinoul Militar este totuși o clădire emblematică a Timișoarei, care merită vizitată.

Construcția a început în anul 1744 cu o mică secțiune a clădirii. Trebuie menționat faptul că în vecinătate era și o moschee la un moment dat. Lucrările de construcție au durat o perioadă destul de lungă, dar aici se regăsesc multe detalii ale stilului baroc pe care vizitatorii le pot observa chiar și azi.

Indiferent de cât de frumoasă este clădirea la exterior, interiorul este la fel de impozant. Multă lume se aduna în sala mare de bal pentru a socializa, a accesa diferite activități care le puneau mintea la încercare sau pentru a vedea expoziția de trandafiri albaștri și negri din anul 1924. Deși nu vei putea face acest lucru, poți accesa cilindri digitali ai ruletei și poți vedea trandafiri frumoși pe aplicații precum Instagram direct de pe telefonul mobil.

Castelul Huniade

O altă clădire cu vechime din Timișoara este castelul Huniade.

Acest monument istoric a fost la un moment dar reședința regelui Carol Robert de Anjou, moment în care a fost fortificat intens. Construcția s-a finalizat în anul 1315, având o formă dreptunghiulară. Forma de legătură cu restul orașului era o punte mobilă.

De-a lungul anilor, clădirea a trecut prin mai multe lucrări de reparații. Din păcate, mai multe evenimente din istorie și-au pus amprenta asupra castelului. În prezent, aspectul nu seamănă la fel de bine cu ceea ce era odinioară, în schimb amplasarea în jurul curții patrulatere a rămas la fel.

Dacă vrei să faci o vizită la interior, aici vei avea ocazia să vezi o serie de obiecte de muzeu legate de istorie și științele naturii.

Parcul Rozelor

După o zi de explorat clădiri și alte locuri superbe din Timișoara, te poți delecta cu o vizită în parcul Rozelor. Acesta se află în centrul orașului și îți prezintă o colecție impresionantă de trandafiri, poate nu la fel de mulți pe durata toamnei. În schimb, aici poți vedea măiestria artiștilor peisagiști și cultivatori de plante exotice care și-au reunit forțele pentru a realiza un parc cu adevărat deosebit.

Stilurile englezesc și franțuzesc se îmbină într-o armonie perfectă iar lucrul care a atras faima este că în anul 1891 aceasta a primit vizita împăratului Franz Joseph.

Rezervația Ornitologică Satchinez

O altă excursie lejeră de care te poți bucura toamna aceasta dacă ești în zona Timișoarei este la rezervația ornitologică.

Mlaștinile care acopereau aceste ținuturi la un moment dat sunt cel mai ușor de observat în perioada primăverii însă toamna este un moment la fel de prielnic pentru o escapadă în zonă.

Aici se adăpostesc păsări de toate soiurile, unele dintre acestea fiind protejate. Plimbarea este una cât se poate de plăcută, iar speciile de animale întâlnite în zonă vor face excursia să merite și mai mult.

Pe lângă aceste locuri mai poți vizita și lacul Surduc, Fabrica de bere, plaja Ghioroc, Piața Victoriei, Muzeul Satului Bănățean și altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie