Știați că Timișoara are o serie de sportivi extrem de talentați? Ei bine,vă prezentăm noi, pe primul dintre ei , Daniel Corbeanu, campion național de kickbox la categoria 71 de kilograme, versiunea SFC.
Timișoara, și județul Timiș în special, mustește de talente, atât în plan sportiv cât și în alte domenii. Problema cea mai mare a acestor ”talente” este lipsa banilor, sau mai bine spus a sponsorilor. De la sportivi angrenați în sporturile de contact, la piloți de raliuri, de la echipe de fotbal, la tenis juvenil, în orașul de pe Bega nu se investește mai nimic.
Primul sportiv pe care vi-l prezentăm în acest ”serial” este Daniel Corbeanu, un sportiv în adevăratul sens al cuvântului. Tânărul, născut la Timișoara pe 2 noiembrie 1988, și-a început cariera sportivă foarte devreme, practicând în copilărie karate shotokan, însă a fost nevoit să renunțe la sport, așa cum a făcut și cu școala, absolvind Liceul Auto din oraș, motivul fiind simplu – situația economică deloc favorabilă în care se afla familia sa. La vârsta de 19 ani s-a reapucat de sport văzând că la asta se pricepe cel mai bine. De data aceasta a ales kick-box-ul, primele luni antrenându-se cu Remus Ștefan, după care a ajuns la Sibiu, la clubul Kudokai Atlassib din orașul de pe Cibin.
”În perioada în care m-am antrenat cu Remus Ștefan, după numai trei luni am luptat cu campionul de la acea vreme la categoria mea – Daniel Guță, meci pe care l-am pierdut, însă eu îl consider un mare câștig, am făcut un meci extraordinar, după care am fost cooptat de Kudokai Atlassib Sibiu pentru alte șase luni, de unde am plecat ca urmare a unor discuții contradictorii pe care le-am avut cu ei. Am plecat de acolo, revenind în Timișoara, unde l-am întâlnit pe Maestrul Miki Viel de la M Box Club, unde am progresat și am început să fac performanță în adevăratul sens al cuvântului, iar după doi ani am câștigat primul titlu național în versiunea SFC. Pot să zic ca abia de acum începe greul” a spus Corbeanu pentru Vocea Timișului.
Revenit pe meleaguri bănățene, Daniel s-a reapucat și de școală, acesta absolvind cursurile Universității de Științe Agricole a Banatului, Facultatea de Inginerie și Protecția Mediului. ”De ce m-am reapucat de sport abia la 19 ani? Pentru că la asta mă pricep cel mai bine. Am fost o perioadă plecat în străinătate și am muncit acolo, dar am tras concluzia că numai prin sport aș putea realiza ceva în viață”.
Daniel ne-a povestit și cam ce înseamnă pentru el viața de zi cu zi. ”În extrasezon fac cinci antrenamente pe săptămână, iar înainte de meci cu o lună sau o lună și jumătate ajung la nouă antrenamente pe zi. Sunt și angajat, lucrez la o firmă de pază, care, din fericire pentru mine este a antrenorului meu, iar atunci când sunt înainte de meciuri mă ajută foarte mult, îmi face un program mai ”flexibil” la lucru. Fără sponsori nu ai cum să trăiești numai din acest sport. Nu e foarte costisitor pentru mine, pentru că la noi la sală ne este interzis să folosim steroizi și alte substanțe, singurele suplimente pe care le luăm sunt vitaminele. Chiar și echipamentele ne sunt procurate de domnul antrenor, nici măcar pentru astea nu avem un sponsor. Mulți sportivi din Timișoara și nu numai s-au lăsat de sport datorită lipsei finanțării, lipsei de sponsori. Lipsa asta de sponsori este cea mai mare problemă la noi, finanțarea sportiivilor vine foarte greu. Ca exemplu, premiul pentru câștigarea acestei centuri naționale la SFC a fost de 350 de lei, de tot râsul. Fără sponsori nu putem face performanță, dacă vrem campioni, vrem să ducem Timișoara mai departe, avem mare nevoie de acest ajutor din partea oamenilor cu bani și a firmelor. Când am luptat în Austria, m-au prezentat Daniel Corbeanu din Timișoara, România și am fost mândru de asta, însă din păcate cu atât rămânem. Am un prieten de la Arad care, acum, din păcate, reprezintă Brazilia, tocmai din acest motiv și e mare păcat” a adăugat sportivul.
Corbeanu și-a fixat și obiectivul pe termen scurt. ”Următoarea mea țintă ar fi campionul de la SuperKombat, să câștig și titlul acela, problema este că la Gala lor se urmăresc anumite interese, nu caută neapărat cei mai buni sportivi, îi selecteaza în funcție de sponsorii pe care-i au în spate luptătorii, asta este motivul real pentru care nu mulți ajung să lupte în acest ”sistem”, dar eu vreau să lupt cu campionul SuperKombat pentru a uniica centurile, după care vrem să mergem ”afară” să luptăm cu sportivi străini. Deocamdată, prima Gală în care voi lupta va fi în aprilie, la Craiova. La Gala RFC Craiova am șansa să îl întâlnesc pe campionul SuperKombat – Claudiu Bădoi – pe care eu l-am și provocat și sper să și accepte o luptă, chiar dacă am mai luptat o dată cu el, când el s-a impus, deși toată lumea spunea că trebuia să se termine la egalitate acea partidă” a adăugat Daniel.
Visul luptătorului timișorean este să se lupte cu un olandez. ”Aș vrea să lupt cu Albert Kraus, în maximum un an de zile aș putea face un meci bun cu el, chiar dacă nu l-aș învinge” a încheiat Daniel, un sportiv cu un caracter deosebit, un OM din toate punctele de vedere.
”La categoria 71 de kilograme nu cred ca ar avea prea mulți adversari pe măsura lui, în România” a adăugat și Miki Viel, antrenorul lui Daniel Corbeanu.