Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

După noua lege a dronelor, primim şi cartelele de pâine?

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

După cum ne-am obişnuit, cârmuitorii ţării au mai scobit un pic în amalgamul a ceea ce consideră ei a fi probleme şi, într-adevăr, au găsit anomalia României: dronele prin intermediul cărora sunt luate imagini foto sau video. Îţi plâng progeniturile de foame? Mori pe stradă? Se prăbuşeşte ţara? Lasă, uite, Guvernul îţi promite că nu îţi va face poze de sus.

Autorităţile din România au decis ca dronele care cântăresc între 1 şi 150 de kilograme ar trebui înmatriculate şi asigurate înainte de a putea fi folosite. Da` de ce? Se întreabă unii, pentru că dragi tovarăşi, „pretini“, cetăţeni ai României Socialiste, pardon, Democratice, stimabilii conducători ai ţării doresc ce este mai bine pentru popor ( uraaa! ) din acest motiv şi doar acesta, am mai găsit o soluţie la una dintre probleme ce trag ţara în jos, ce împiedică prosperitatea naţiunii: dronele. Aceste vehicule aeriene fără pilot sunt invenţiile răului, frânează evoluţia, trebuie, deci, stârpite ! Probabil rezultate din sechelele fostului partid Pile-Cunoştinţe-Relaţii, răgetele puternice în decibeli, slabe în argumente ale politicienilor, au mai defecat o lege. Să le bată cineva în geam tovarăşilor şi să le arate un calendar al anului curent.

Utilizate pentru prima dată în scopuri militare, dronele (bată-le vina) s-au infiltrat în mai multe domenii, de la agricultură la arhitectură, arheologie şi până la arte, jurnalism. Monitorul Oficial a publicat articolul de lege ce impune ca cei care au aeronavă civilă motorizată fără pilot la bord şi cu masa maximă la decolare mai mică sau egală cu 150 kg poate fi operată în spaţiul aerian naţional numai dacă deţine un certificat de identificare emis de Autoritatea Aeronautică Civilă Română sau un certificat de înmatriculare ori un document echivalent emis de alt stat. În ceea ce priveşte aparatele ce depăşesc 1 kilogram, cererea se va face cu 45 de zile înainte. Staţi, staţi că nu am terminat, dronele trebuie operate într-o zonă deschisă, fără construcţii cu destinaţia de locuinţă. Cum să vezi tu, care stai într-o cutie de chibrituri, moşiile stimabililor? Asta e „violare de domiciliu” şi, în plus, un Bentley arată bine din lateral sau din faţă, ce mă interesează pe mine plafonul?

O altă chichiţă a legii, maşinăriile acestea pot fi operate fără depăşirea câmpului vizual al utilizatorului, dar nu pe mai mult de 150 de metri distanţă pe orizontal şi de 100 de metri distanţă pe vertical şi, desigur, nu vor avea montate pe ele aparatură pentru filmare sau transmisie de date. Deci se legalizează zmeile şi avioanele de jucărie? Şi dacă eu îmi dau drumul cu paraşuta şi îmi lipsesc un aparat de cap, sunt infractoare? Domnilor dragi, cam are bube legea şi în jocul ăsta „de-a baba oarba”, poporul vede prin eşarfă mânuielile. Decât să vă stoarceţi resursele neuronale gândindu-vă cum să vă acoperiţi nasul crescut deja excesiv, mai bine aţi lua problema în mâini. Nu vreţi să se vadă grupul de Doreli care se freacă pe burtă şi consumă o „Unirea”, în timp ce admiră şantierele pe care ar trebui să lucreze? Păi n-ar fi mai uşor să vă impuneţi la nivelul lor decât să prostiţi poporul cu televizorul că totul e înfloritor? Sau poate împiedică informarea publicului, pe care o ţineţi cu dibăcie în frâu prin pseudo-canalelor media, cu privire la proteste, poluare, defrişări şi alte şiretlicuri?

Repede, să ne uităm la televizor că poate la 22:00 opresc programul.

Acest material este un pamflet şi trebuie tratat ca atare (sau nu).

sursa foto:businessinsider.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Adrian Diaconu: Mesaj emotionant de Ziua Tricolorului!

Cu atât mai plăcut surprinzător este mesajul deputatului timişean Adrian Diaconu. Fostul ofiţer de...

MOBILIZARE generală! Timișorenii și zeci de mii de români IES ÎN STRADĂ să protesteze împotriva lui Ponta, ”ca la Revoluție!”

Unul dintre cele mai importante momente care au dus la mobilizarea românilor din toate...

Cosmin Ţînta – Vreun proiect de ţară, ceva?

M-au răscolit o grămadă de chestii până la intrarea pe ultima sută de metri....