Tupeul unor politicieni, pe acest pământ, este întrecut doar de… tupeul altor politicieni! Un consilier judeţean, mai precis Marcel Mihoc (PSD), a solicitat ieri, în plen, ca aleşii din Consiliul Judeţean Timiş să fie „asiguraţi” împotriva decesului, printr-o asigurare privată de viaţă, pe durata mandatului, sau, sub o altă formă, dacă aceasta se dovedeşte ilegală, să fie declaraţi cetăţeni de onoare ai judeţului Timiş.
Speriat de decesul consilierului Ilie Bertea (PP-DD), Mihoc s-a gândit că e periculos să devii consilier judeţean, însă nu înţelegem de ce ar avea nevoie de o asigurare de viaţă din bani publici. Acesta a menţionat ieri că familia unui consilier judeţean „trebuie protejată într-un fel de acest gen de eveneimente nefericite”.
„Dacă aş merge cu maşina la Lugoj, în interes de serviciu, şi aş fi implicat într-un accident rutier în care aş muri, ce se întâmplă cu familia mea sau ce ajutor primeşte din partea Consiliului Judeţean? Nu primim absolut nimic. În aceste condiţii, am propus colegilor mei să găsească varianta legală, eventual să se facă o asigurare de viaţă pe perioada mandatului fiecărui consilier”, a afirmat ieri Marcel Mihoc.
Interesant este că pentru activitatea pe care o depun consilierii judeţeni aceştia sunt remuneraţi cu 800 de lei lunar, iar acum, serios vorbind, credeţi că a ajuns vreunul pe funcţia cu pricina din postura de şomer sau neasigurat?
Culmea este că inclusiv Titu Bojin, preşedintele C.J. Timiş, este de acord cu propunerea colegului său de partid, deşi acesta a recunoscut că „de când sunt eu la Consiliul Judeţean nu îmi amintesc să mai fi murit vreun consilier în timpul mandatului. Domnul Bertea, Dumnezeu să-l odihnească, a fost primul de care ştiu eu că a murit în timpul mandatului”, a spus Bojin. „Sumele ar fi derizorii, pentru situaţii deosebite. Aici nu discutăm numai de deces. E o situaţie care ar trebui analizată. Eu zic că a fost făcută corect din punct de vedere sufletesc. Va trebui să fie îmbrăcată juridic”, a conchis Titu Bojin. Sumele ar putea fi derizorii dacă se introduce un eventual ajutor de deces, precum cel achitat de statul român oricărui asigurat, dar nu şi în cazul în care se va achita o rentă lunară pentru fiecare consilier în parte, precum cele ale asigurărilor private de viaţă.
Stimabililor, toţi aveţi alte activităţi în afara celei de consilier, care, fie vorba-ntre noi nu vă „omoară” prea mult timp, aveţi diferite afaceri (pe care le faceţi, sau nu, cu statul român), deci scoateţi ceva bani din activităţile respective. Chiar nu vă permiteţi să vă faceţi o asigurare de viaţă pe cheltuiala voastă? Nu aveţi puţin cam prea mult tupeu?
PS: Ştiţi că o persoană cu handicap, care moare în timpul „mandatului”, în afara faptului că este indeminzată sub orice limită a bunului simţ, nu primeşte nici măcar un amărât de ajutor de deces??? Ştim… nu vă pasă!