Modulul se adresează tuturor studenților UPT, iar pentru această primă grupă sunt disponibile 35 de locuri. Trainerii vor lucra în timp real cu studenţii, fiecare dintre aceştia având propria tabletă.
Modulul este primul dintr-o serie de 5 sesiuni organizate la cererea mediului de afaceri, care a sesizat că absolvenţii de învăţământ superior vin foarte bine pregătiţi pe partea tehnică, dar le lipsesc abilităţile de tip soft-skills. Astfel, companiile au făcut propunerea de a organiza aceste traininguri intensive, având următoarele teme:
1. Time management (Eficientizare prin creativitate);
2. Succesul în carieră;
3. Managementul serviciilor IT – o incursiune pragmatică în lumea serviciilor: abordare, concepte, repere;
4. De la concept la produsul final;
5. Dezvoltare profesională şi personală.
Dacă se vor dovedi un succes pe măsura aşteptărilor noastre, impactul va fi că UPT îşi va actualiza curricula şi va introduce astfel de discipline în programa de studii a studenţilor, tocmai în ideea de a-i pregăti mai bine pentru piaţa muncii. Dacă se dovedeşte că asta lipseşte, asta vom oferi. Această carenţă a tinerilor absolvenţi în materie de soft-skills ne-a mai fost relevată de un studiu făcut în UPT în 2010, la care au participat 50 de firme din judeţ, şi alte 150 de firme din Ungaria, Serbia şi Croaţia.
Această acțiune este organizată prin proiectul POSDRU/156/1.2/G/136302, Orientarea programelor de studii pe realitatea economică regională, validarea acestora de către actorii economici şi dinamizarea relaţiei în tripleta universitate-student-companii, pentru un învăţământ superior tehnic performant – OVDIP și se încadrează în seria de manifestări dedicate aniversării a 95 de ani de tradiţie şi prestigiu academic, 95 de ani de la înfiinţarea Universităţii Politehnica Timişoara.