Operațiune spectaculoasă a ofițerilor de la Direcția Generală Anticorupție din București, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova. O doctoriță și un asistent au fost reținuti astăzi, pentru că făceau trafic cu sângele donat.
Ofițerii DGA au intrat pe fir acum aproximativ o lună de zile, atunci când doi pacienți internați la Spitalul Municipal „Filantropia“din Craiova, care sufereau de afecțiuni hematologice, au decedat. Mai mulți oameni care au făcut transfuzii la Clinica de Hematologie a Spitalului Municipal „Filantropia“, s-au simțit rău ulterior. În urma achetei s-a stabilit că pacienții ar fi decedat ca urmare a unor insuficiențe respiratorii, făcând infarct, iar spitalul a fost amendat pentru că nu respecta procedurile privind efectuarea transfuziilor sanguine. Situația era însă mult mai gravă. Se pare că pacienții care nu aveau bani să achite pentru transfuzii erau lăsați să moară cu zile. Asta au descoperit ofițerii sub acoperire DGA, care au reușit să cumpere aproximativ cinci flacoane de sânge de circa 400 de mililitri, contra sumei de 100 de lei bucata. Operațiunea DGA este în plină desfășurare în aceste momente.
UPDATE: Ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Structura Centrală și Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în urma activităților complexe de cercetare penală, au realizat, în cursul zilei de 15 martie 2017, prinderea în flagrant a lui M.C.C., asistent medical în cadrul unui centru de transfuzii din Craiova, în timp ce primea suma de 200 lei de la un investigator sub acoperire, pentru a furniza două unități de sânge necesare unui pacient în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale.
În fapt, în cursul lunii martie 2017, M.C.C. în colaborare cu O.M.G., registrator la aceeași unitate medicală, pe fondul lipsei de sânge necesar intervențiilor chirurgicale, a primit în repetate rânduri, de la investigatori sub acoperire ai D.G.A., diferite sume de bani pentru a facilita obținerea respectivelor unități de sânge.
La sediul centrului medical a fost efectuată o percheziție în urma căreia au fost ridicate mai multe înscrisuri ce au legătură cu cauza, iar cele două persoane au fost conduse la sediul unității de Parchet în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, urmând ca procurorul de caz să dispună eventuale măsuri preventive.
În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale – IGPR.