Ieri am ieșit la ”o plimbare” și mai mult rău mi-am făcut decât bine. Unde să mă plimb ”în liniște și pace” dacă nu în parcurile din zona centrală? De ce mi-am făcut mai mult rău decât bine? Pentru că… nervi! De ce nervi? Pentru că pe aleile parcului eram gata-gata să-mi ”împleticesc” picioarele și să-mi rup papucii. Asta se numește sfidare totală față de sarcinile pe care le are de îndeplinit, în zona unde se ocupă de întreținerea spațiilor verzi, Horticultura – societatea care aparține de Primăria Timișoara și se ocupă de spațiile verzi din zona centrală a orașului.
A trecut aproape o săptămână de la vântul puternic abătut vinerea trecută asupra Timișoarei, însă urmările acestuia se pot vedea și acum în Parcul Civic. Sute de crengi căzute din copaci așteaptă să fie ridicate de către angajații Horticultura, fapt ce nu s-a întâmplat până astăzi, miercuri, 4 februarie 2015. Crengile, de lungimi și grosimi diferite, unele subțiri și lungi, altele mai groase decât copacii plantați de municipalitate în zonele reabilitate, încă așteaptă…
Copii care s-au împiedicat de ele și părinții care s-au văzut nevoiți să le arunce deoparte și de alta a aleilor, au făcut ca cele mai circulate alei să fie ”funcționale” în timp ce pe aleile mai puțin folosite riscai să-ți rupi panatalonii sau să te împiedici din cauza acestor crengi.
”Nu știam, dar acum trimit o echipă să vadă despre ce este vorba” ne-a comunicat, telefonic, o doamnă care răspunde la numărul de contact al SC Horticultura. Asta după ce s-a interesat mai întâi de locația, ca nu cumva să fie ”în afara ariei de acoperire”.
PS: Mă scuzați că întreb, dar în Timișoara fiecare instituție sau companie aflată în slujba cetățenilor trebuie sesizată să-și facă treaba? Oare nimeni din instituțiile astea nu știe care sunt problemele ”aferente” domeniului de activitate? Poliția Rutieră nu știe că un sfert dintre șoferii care trec zilnic pe sub Pasajul Jiul îi ”fentează” pe cei care circulă regulamentar, Poliția Locală nu știe că zilnic se parchează mașini pe aleile pietonale și nici că între Piața Badea Cârțan și Piața Traian stau zeci de ”vânzători de gunoaie”, RETIM-ul habar n-are că pe diferite străzi se fac constant rampe clandestine de gunoi, Horticultura nu știe că după furtuni cad jumătate din crengile și copacii din oraș, așa cum nici ENEL-u’ habar n-are că iluminatul public din capitala Banatului este demn cel mult de o comună cu maximum 300 de case răsfirate!!! Și uite-așa le merge bine tuturor!